Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επίσκεψη Γ. Κωτσού στο Νοσοκομείο Καρδίτσας και στο Κ.Υ. Παλαμά: Πάνω από 4.000 εμβολιασμοί στο Νομό Καρδίτσας!

kotsos giorgos palamas nosokomeio 1

Επίσκεψη Γ. Κωτσού στο Νοσοκομείο και στο Κ.Υ. Παλαμά: Πάνω από 4.000 εμβολιασμοί στο Νομό Καρδίτσας!

Στο πλαίσιο της διαρκούς παρακολούθησης της λειτουργίας των τοπικών Μονάδων Υγείας, ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός επισκέφθηκε τα δυο εμβολιαστικά κέντρα της περιοχής και συγκεκριμένα το Νοσοκομείο Καρδίτσας και το Κέντρο Υγείας Παλαμά.

Ο Βουλευτής είχε σχετική συνάντηση με το Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και εκτελών χρέη Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Θωμά Καφφέ, τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Γιώργο Κουκουζέλη και Βασίλη Αλεξόπουλο, παρουσία του υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Σταύρου Παπαγεωργίου.

Ο κ. Κωτσός ενημερώθηκε ότι οι εμβολιασμοί προχωρούν χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις στα ραντεβού, με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας.

Μέχρι τώρα έγιναν 4.000 εμβολιασμοί και στα δυο Κέντρα. Καθημερινά εμβολιάζονται γύρω στα 100 άτομα σε κάθε Κέντρο, ενώ στο Νοσοκομείο έχει ήδη εμβολιαστεί το 60% του υγειονομικού προσωπικού.

Σε ότι αφορά στην ενίσχυση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος της πόλης μας, το τελευταίο διάστημα καλύφθηκαν 51 θέσεις επικουρικού νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού και σύντομα προκηρύσσονται 10 θέσεις μόνιμων γιατρών για Κλινικές που υπάρχει ανάγκη.

Τον Ιούνιο θα υπάρξει και δεύτερη προκήρυξη για ιατρικό προσωπικό.

Από πέρυσι έχουν προσληφθεί 6 μόνιμοι, 8 επικουρικοί γιατροί και ένας ακόμα παθολόγος.

Ειδική αναφορά έγινε στη σύσκεψη για την κάλυψη θέσης αιματολόγου στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας.

Παράλληλα, συζητήθηκε εκτενώς η προοπτική στη μετά-COVID-19 εποχή, να δημιουργηθεί μια οργανωμένη Πνευμονολογική Κλινική με πλήρες στελεχιακό ιατρικό και νοσηλευτικό δυναμικό, δεδομένης και της έναρξης λειτουργίας της εν λόγω Κλινικής λόγω πανδημίας.

Τέλος, θετική ανταπόκριση είχε πρόταση να προσλαμβάνονται στο Νοσοκομείο Καρδίτσας και στα Κέντρα Υγείας εργαζόμενοι από τα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ. Σχετικό αίτημα υποβλήθηκε ήδη στο Υπουργείο Εργασίας και αναμένεται απάντηση.

 

 

kotsos nosokomeio karditsas kentro ygeias palama

kotsos nosokomeio karditsas kentro ygeias palama 1




Total
0
Shares
Previous Article
Δικαστικές αποφάσεις ανοίγουν τον δρόμο για τα αναδρομικά

Δικαστικές αποφάσεις ανοίγουν τον δρόμο για τα αναδρομικά

Next Article
Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 και 7: Μη επιστρεπτέο το 50% για επιχειρήσεις

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 και 7: Μη επιστρεπτέο το 50% για επιχειρήσεις