Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επίσκεψη εθελοντών ιατρών και νοσηλευτών στο Πετρίλο

 

Την Κυριακή 15 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας επίσκεψη από κλιμάκιο εθελοντών ιατρών και νοσηλευτών στο Πετρίλο στη θέση «ΜΑΓΕΙΡΟΣ»  του Δήμου Ανατ. Αργιθέας.

Η επίσκεψη είχε σκοπό την παροχή  υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι λόγω ηλικίας και δυσκολίας μετακίνησης δεν είναι πάντοτε εύκολο να έχουν πρόσβαση  στις δομές υγείας.

Η ομάδα των εθελοντών ιατρών αποτελούνταν από 10 διαφορετικές ειδικότητες 14 ιατρούς και 3 νοσηλεύτριες.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι κ.κ. Μακρυγιάννης Ευάγγελος Γαστρεντερολόγος, Σπάνιας Αριστοτέλης  Γενικός Ιατρός, Παπανικολάου Αθηνά Γυναικολόγος, Κουλοκτσής Σωτήριος Καρδιολόγος, Μουλατζίκος Θωμάς Καρδιολόγος, Πασσιάς Αθανάσιος Ορθοπαιδικός, Παπούλιας Δημήτριος Οφθαλμίατρος, Αναστασίου Γεώργιος Παθολόγος. Βασίλογλου Αικατερίνη Παθολόγος, Ανυφαντής Σωτήριος Παθολόγος, Φερεντίνου Ειρήνη Παιδίατρος, Ζηκύρη Ανδριανή Πνευμονολόγος, Ούπας Βασίλειος  Χειρουργός και Τοπούζης Ματθαίος Αγροτικός Ιατρός του Π.Ι. Πετρίλου.

Πραγματοποιήθηκαν περίπου 60 εξετάσεις στο Αγροτικό Ιατρείο και σε χώρο που παραχώρησε η Δημοτική Αρχή σε κατοίκους της τοπικής κοινότητας καθώς και σε κατοίκους γειτονικών κοινοτήτων και οικισμών, ενώ πραγματοποιήθηκαν και κατ’ οίκον επισκέψεις σε ασθενείς που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν.

Ο Ιατρικός Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τις νοσηλεύτριες κ.κ. Βούκατα – Διαμαντή Ρούλα, Κυριάκη ΄Εφη του ΚΥΣ, και Τουραλιά Ζαχαρούλα του ΚΥΜ για την ενεργό συμμετοχή και την πολύτιμη βοήθειά τους.

Επίσης ευχαριστεί θερμά για την άψογη συνεργασία το Δήμαρχο Ανατ. Αργιθέας κ. Λάμπρο Τσιβόλα, την Πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας Πετρίλου κ. Χρύσα Ντζιαχρήστα – Καμπούρη, τη Διεύθυνση, τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Καρδίτσας κ. Λάμπρο Σιατήρα καθώς και τον οδηγό κ. Δημήτρη Πλακιά που φρόντισαν αφιλοκερδώς για την ασφαλή μετακίνησή μας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας δηλώνει ικανοποιημένος με την ανταπόκριση των κατοίκων της περιοχής και συγχρόνως συγχαίρει και ευχαριστεί τα μέλη του που έλαβαν μέρος στην επίσκεψη αυτή στην ορεινή Αργιθέα.

Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει δε το έργο του μέσω των οδοιπορικών σε δυσπρόσιτες περιοχές του Νομού μας έχοντας ως σκοπό την ενημέρωση και την παροχή υπηρεσιών υγείας των συμπολιτών μας που βρίσκονται μακριά από οργανωμένες δομές υγείας.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article

1ος Λαϊκός Δρόμος «Φράγμα Λίμνης Πλαστήρα-Μούχα-Καστανιά»

Next Article

11η Πανελλήνια Ιππική Συγκέντρωση Βουκεφάλα