Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επίσκεψη αντιπροσωπείας Πολωνών καθηγητών στο ΤΕΙ Θεσσαλίας

Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016 έγινε συνάντηση αντιπροσωπίας καθηγητών από το State College της πόλης Krosno της Πολωνίας με τη διοίκηση και καθηγητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Της αντιπροσωπείας ηγείτο ο Πρύτανης καθηγητής κ. Grzegorz Przebinda (με τη σύζυγό του) και συμμετείχαν ο Αντιπρύτανης καθηγητής κ. Zbigniew Barabasz, ο Αναπληρωτής Πρύτανη για θέματα Διεθνών Συνεργασιών καθηγητής κ. Władysław Witalisz και οι καθηγητές κ.κ. Franciszek Tereszkiewicz και Emilian Zadarko. Εκ μέρους της Διοίκησης του ΤΕΙ Θεσσαλίας συμμετείχαν οι Αναπληρωτές Προέδρου κ.κ. Μιχαήλ Βραχνάκης και Ευστάθιος Βελισσαρίου, οι Διευθυντές Σχολών του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ.κ. Γεώργιος Μπλάνας, Σπυρίδων Κωτσόπουλος και Ανάργυρος Μουλάς, όπως και η καθηγήτρια εφαρμογών κ. Βασιλική Καπράλου από το Γραφείο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Προγραμμάτων Κινητικότητας του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω σύσφιγξης των ακαδημαϊκών σχέσεων των δύο Ιδρυμάτων σε επίπεδο προγραμμάτων ανταλλαγής φοιτητών και προσωπικού, εξ αποστάσεως μάθησης, και έρευνας, κυρίως σε θέματα υγειονομικής φροντίδας και καλλιέργειας αρωματικών/φαρμακευτικών φυτών.

Τη συνάντηση ακολούθησε ξενάγηση της αντιπροσωπείας στους χώρους διδασκαλίας, έρευνας στη Βιβλιοθήκη καθώς και στη φοιτητική μέριμνα του ΤΕΙ. Να σημειωθεί ότι το Krosno State College είναι ένα από τα έξι εκπαιδευτικά Ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Πολωνίας με τα οποία το ΤΕΙ Θεσσαλίας έχει υπογράψει διακρατικές (διιδρυματικές) συμφωνίες ανταλλαγής φοιτητών και προσωπικού.




Total
0
Shares
Previous Article

Γ.Σ. Μουζακίου & Περιχώρων "Γ.Πασιαλής" vs Φάρσαλα

Next Article

Την Παρασκευή 25/11 η δεύτερη συνάντηση της Ένωσης Προέδρων Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων