Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνου Νούσιου στην εκθεσιακή αγορά της 19ης Οικολογικής Γιορτής

nousios oikologiki slide

Κ. Νούσιος: «Ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες οι οποίες έχουν ευεργετικές επιπτώσεις στην υγεία, τον πρωτογενή τομέα και την επιχειρηματική ανάπτυξη»

Την εκθεσιακή αγορά πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων και οικολογικής χειροτεχνίας και έκθεση περιβαλλοντικών και οικολογικών δραστηριοτήτων επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Νούσιος.

Ο κ. Νούσιος, συνοδευόμενος από τους Περιφερειακούς Συμβούλους κ. Κωνσταντίνο Γαϊτανίδη, κ. Δημήτριο Αναγνωστόπουλο, κα Λία Ρογκανάκη και τον Πρόεδρο της Οικόσφαιρας και συντονιστή της Οικολογικής Γιορτής κ. Σωκράτη Βασιλάκο συνομίλησε με τους εκθέτες παραγωγούς σε μία προσπάθεια της Π.Ε. Καρδίτσας να ενημερωθεί για τα παραγόμενα είδη, τις δραστηριότητες, τα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές των τοπικών επιχειρήσεων και παράλληλα να αναδείξει και να προβάλλει εντός και εκτός Καρδίτσας το αξιόλογο επιχειρηματικό δυναμικό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας μοιράστηκε τις ανησυχίες των παραγωγών και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα προϊόντα τα οποία προωθούν ένα εναλλακτικό τρόπο παραγωγής και τρόπο ζωής προς τους αγρότες και τους καταναλωτές.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ανέπτυξε διάλογο και με προθυμία δοκίμασε τα προϊόντα στα περίπτερα των εκθετών, επισημαίνοντας την ανάγκη για ενημέρωση και πληροφόρηση της κοινωνίας του Ν. Καρδίτσας, της ευρύτερης περιοχής, αλλά και ολόκληρης της χώρας, γύρω από περιβαλλοντικά θέματα και τα βιολογικά αγαθά.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Νούσιος ανέφερε τα εξής: «Η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας, είναι μία Κίνηση μοναδική στο Πανελλήνιο για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.

Από το 2001 μέχρι σήμερα, η φίλεργη προσπάθεια της «Οικόσφαιρας» έχει καταφέρει να τοποθετήσει την Καρδίτσα στο επίκεντρο των περιβαλλοντικών και οικολογικών δραστηριοτήτων, δημιουργώντας ερεθίσματα και ενισχύοντας στην τοπική κοινωνία αλλά και ευρύτερα την οικολογική συνείδηση. Η ενεργή της παρουσία έχει προσδώσει προστιθέμενη αξία στην περιοχή μας, προσφέροντας τη δυνατότητα, ο κόσμος να γνωρίσει καινοτόμα οικολογικά, βιολογικά και υγιεινά προϊόντα διατροφής και διαβίωσης.

Με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, την Αναπτυξιακή Καρδίτσας, την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας, την ΠΑΔΥΘ (Περιβαλλοντική Αναπτυξιακή Δυτικής Θεσσαλίας), το Φυσιολατρικό Όμιλο Καρδίτσας και το Σύλλογο Φίλων Μουσείου Καρδίτσας, η μεγάλη αυτή Γιορτή ξεχωρίζει για την πληθωρική της υπόσταση, σε εποχές, μάλιστα που οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου περισσότερο από ποτέ για την κλιματική αλλαγή, η οποία δεν αφορά μόνο την υπερθέρμανση του πλανήτη αλλά επεκτείνεται ως την αποξήρανση των εδαφών και την παραγωγή. Απάντηση στα παραπάνω μπορεί να δοθεί από τη βιολογική ή οικολογική γεωργία, η οποία αποτελεί την ιδανική -πλέον- λύση για γεωργική ανάπτυξη, με μοναδικό γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης υγείας.

Σε αυτά τα πρότυπα κινείται για άλλη μία χρονιά η Οικολογική Γιορτή που φέτος αφιερώνεται στην Κομποστοποίηση-Επανάχρηση-Ανακύκλωση. Είμαι πεπεισμένος ότι η συγκεκριμένη ημερίδα σε συνδυασμό με τις παράλληλες εκδηλώσεις ενημερώνει και ευαισθητοποιεί με τον πλέον υπεύθυνο τρόπο τους επισκέπτες και τους καταναλωτές. Ο πανελλαδικός χαρακτήρας της εκθεσιακής αγοράς στο άλσος Παυσιλύπου προσέλκυσε και φέτος χιλιάδες επισκέπτες και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να συγχαρώ τους εμπνευστές και άοκνους εργάτες της «Γιορτής». Επιτρέψτε μου να κάνω ιδιαίτερη μνεία στον κ. Σωκράτη Βασιλάκο, ο οποίος είχε το όραμα και τη θέληση να βάλει τις δομές εκείνες που κατέστησαν τη διοργάνωση, θεσμό. Μιας διοργάνωσης που είχα την τιμή να αποτελέσω  και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, να αφουγκραστώ τον παλμό, τις ανησυχίες και να συμμετέχω στις γόνιμες διαδικασίες συντονισμού των δρώμενων.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει αποδείξει την τεχνογνωσία, την εμπειρία και την αποτελεσματικότητά της στην υποστήριξη της παραγωγής και προώθησης βιολογικών και φυσικών προϊόντων, έχοντας πάντα προτεραιότητα τη φύση, το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Ο πρωτογενής τομέας απαιτεί ευρηματικές και καινοτόμες προσεγγίσεις και προς αυτή την κατεύθυνση συντασσόμαστε με την Οικολογική Γιορτή ενθαρρύνοντας πρωτοβουλίες οι οποίες έχουν ευεργετικές επιπτώσεις στην υγεία αλλά και την επιχειρηματική ανάπτυξη».

nousios oikologiki 1




Total
0
Shares
Previous Article
dalagiorgos slide

Ο Μητροπολίτης Τρίκκης χειροθέτησε πρωτοπρεσβύτερο έναν αστυνομικό

Next Article
astynomia slide 2019

Ενημερωτικό δελτίο αδικημάτων και συμβάντων στη Θεσσαλία

Related Posts