Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επισκέψεις των 11 αντιπροσώπων Ευρωπαϊκών Πόλεων στο Δήμο Πύλης

Δραστηριότητες των 11 Αντιπροσώπων Ευρωπαϊκών Πόλεων την Τρίτη Ημέρα παραμονής τους στον Δήμο Πύλης

Για Τρίτη ημέρα συνεχίστηκαν οι δραστηριότητες των 11 Αντιπροσώπων των αντίστοιχων Ευρωπαϊκών πόλεων, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Agri Urban-Urbact με την συνάντηση που είχαν το πρωί της Τετάρτης 16/11/2016 στον χώρο του ξενοδοχείου «ΓΙΑΜΑΝΔΕΣ», κατά την οποία έγιναν παρουσιάσεις από την Ελληνική πλευρά σχετικά με τον Αγροτουρισμό στον Δήμο Πύλης και την δυνατότητα ανάπτυξης των σχέσεων ανάμεσα στην πρωτογενή παραγωγή και τιε ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις.

Η παρουσίαση έγινε από στέλεχος του ΚΕΝΑΚΑΠ. Στην συνέχεια ξεκίνησαν οι εργασίες του προγράμματος, στα πλαίσια των οποίων άρχισε η δημιουργία του Τοπικού Πλάνου Ανάπτυξης.

Στον χρόνο αυτό κάθε πόλη από τις 11 που συμμετέχουν στο πρόγραμμα κατέγραψε τα προβλήματα και τους στόχους που επιθυμεί να ικανοποιήσει, μέσα στα πλαίσια του προγράμματος Urbact.

Από την ανάπτυξη των προβληματισμών των συμμετεχόντων Δήμων, φάνηκε ξεκάθαρα, η ομοιότητα των προβλημάτων που έχουν αρκετοί από τους Δήμους, αλλά ταυτόχρονα και η δυνατότητα επίλυσης των προβλημάτων αυτών μέσα από την εμπειρία, των μεγαλύτερων Δήμων που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας το γκρουπ των Αντιπροσώπων επισκέφθηκαν την Εκκλησία της Πόρτας Παναγιάς στην Πύλη, όπου τους ενημέρωσε διεξοδικά για την Ιστορικότητα και την Αρχιτεκτονική δομή του Ναού ο Πατήρ Βησσαρίων Ιερομόναχος της Ιεράς Μονής «ΔΟΥΣΙΚΟΥ» του Αγίου Βησσαρίωνος και στην συνέχεια τους ξενάγησε στο εσωτερικό της Βυζαντινής Εκκλησίας της Παναγίας,  ακολούθως επισκέφθηκαν την Τοξωτή Γέφυρα.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων συνεχίστηκε με την μετάβαση τους στην Γαλακτοβιομηχανία «ΤΥΡΑΣ» στα Τρίκαλα, όπου και εκεί τους έγινε σχετική ενημέρωση από στελέχη της Επιχείρησης.

Ο επόμενος σταθμός των Αντιπροσώπων ήταν η Γαλακτοπαραγωγική Μονάδα του κ. Καλέτση στο Παλαιομονάστηρο, οποίος τους ενημέρωσε για την λειτουργία και την μέχρι τώρα πορεία της Μονάδας.

Τελευταία επίσκεψη ήταν στο Οινοποιείο-Αποστακτήριο «ΚΕΛΑΡΙ-ΠΕΡΓΑΝΤΗ» στην Πύλη όπου ενημερώθηκαν πως παράγεται το τσίπουρο και φυσικά δοκίμασαν να δουν την γεύση του.

Να αναφέρουμε ότι τα στελέχη που ανέλαβαν την υλοποίηση του προγράμματος είναι, ο Επιστημονικός υπεύθυνος κ. Γεώργιος Νταλός  Καθηγητής του ΤΕΙ Καρδίτσας, ο κ. Χρήστος Νάκος, η κ. Έφη Φωτάκη, η κ. Βάνα Διαγωμά, η κ. Παναγιώτα Λαμπρογιώργου η κ. Σταυρούλα Σαλέπη και ο κ. Στ. Πελεκάνης.

Μετά το τέλος των επισκέψεων οι καλεσμένοι παρακάθισαν σε δείπνο στην ταβέρνα του Καλαντζή στην Τ.Κ. Πηγής, που τους παρέθεσε ο Δήμος.

pyli-1

pyli-2

pyli-3

pyli-4

pyli-5

pyli-6

pyli-7




Total
0
Shares
Previous Article

«στο ποδάρι» σχεδιάστηκε ο προϋπολογισμός του Δ. Σοφάδων για το 2017

Next Article

Ιερά Αγρυπνία για την εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου