Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επιμελητήριο Καρδίτσας: Άμεσα μέτρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας

epimelhthrio

Το Επιμελητήριο  Καρδίτσας σε δελτίο τύπου του προτείνει άμεσα μέτρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας .

Ειδικότερα:

Η πανδημία του Κορωναιού COVID-19 έχει προκαλέσει ανάμεσα στις άλλες σοβαρές συνέπειες  και σημαντικά προβλήματα  στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αφουγκραζόμαστε   τα μέτρα της Κυβέρνησης τα οποία  είναι προς την σωστή κατεύθυνση και είμαστε αρωγοί της προσπάθειας που καταβάλει ο κρατικός μηχανισμός  , αλλά θα πρέπει να καλύπτουν τα μέτρα  όχι μόνον τις επιχειρήσεις που έκλεισαν , αλλά και εκείνες που παραμένουν ανοικτές με τραγική μείωση του τζίρου τους. Παράλληλα  οι εργαζόμενοι του Ιδιωτικού τομέα πρέπει ν αντιμετωπίσουν μια νέα κατάσταση , που μειώνει το οικογενειακό τους εισόδημα δραματικά. Η ανεργία προβλέπεται ότι θ αυξηθεί όταν στις επιχειρήσεις που αναστέλλουν τη λειτουργία τους θα προστεθούν και οι εποχιακές. Είναι σαφές ότι το πρόβλημα πρέπει ν αντιμετωπισθεί με σοβαρότητα και γενναιότητα όχι μόνο από την Κυβέρνησή μας , όσο και κυρίως από την ΕΕ αφού η πανδημία μας αφορά όλους.

Ειδικά για τη χώρα μας:

  1. Πρέπει να παραταθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του χρόνου.
  2. Αναστολή από ασφαλιστικές εισφορές στο ΕΦΚΑ για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών και μείωση στις εργοδοτικές εισφορές.
  3. Αναστολή σφράγισης επιταγών για διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών.
  4. Άμεση μείωση ΕΝΦΙΑ για τα νομικά πρόσωπα , που είχαν εξαιρεθεί από την περυσινή μείωση που αφορούσε μόνο στα φυσικά πρόσωπα.
  5. Απόδοση των παρακρατούμενων φόρων από μισθωτή εργασία και συντάξεις και από αμοιβές επιχειρηματικής δραστηριότητας από 2μηνο σε 6μηνο.
  6. Θα πρέπει άμεσα  να μηδενιστούν ή να μειωθούν οι χρεώσεις των τραπεζών  στις συναλλαγές  με POS, επειδή λόγου COVID 19 προωθούνται οι συναλλαγές με κάρτες .
  7. Παράταση των προθεσμιών πληρωμής των παγίων των επιχειρήσεων (ενοίκια, δαπάνες ενέργειας, τηλεφωνία κλπ).
  8. Να ανασταλεί η πληρωμή των δόσεων για τις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί σε ρυθμίσεις (120 δόσεων κ.ά.).

Τέλος, το  Ε.Β.Ε.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ . βρίσκεται ήδη σε ανοιχτή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων τόσο των φορολογικών όσο και των λειτουργικών.

             ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ




Total
0
Shares
Previous Article
oee111

Επείγουσα ανακοίνωση Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας

Next Article
ypoyrgeio pshfiakhs diakuvernhshs

Διασφάλιση της ακεραιότητας και της διαθεσιμότητας των τηλεπικοινωνιακών υποδομών κατά την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού