Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επίλυση ουσιαστικών προβλημάτων ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ η Ασημίνα Σκόνδρα

Asimina Skondra Papaefstathiou EKAB

Για ζητήματα του ΕΚΑΒ Καρδίτσας, ενημέρωσε η Βουλευτής του Νομού μας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νίκο Παπαευσταθίου, ζητώντας του, να επιλυθούν ανοικτές εκκρεμότητες και να καλυφθούν ανάγκες που υπάρχουν και που δυσχεραίνουν την ομαλή λειτουργία του.

Τα θέματα που έθεσε η κ. Σκόνδρα ήταν τρία και σε δήλωση της, η Βουλευτής ανέφερε: «Ενημέρωσα τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου  για τρία ανοικτά ζητήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ Καρδίτσας.

Το πρώτο θέμα, αφορά στα τρία ασθενοφόρα οχήματα, που πριν δύο χρόνια δωρίστηκαν από το Ίδρυμα Ωνάση στο ΕΚΑΒ Καρδίτσας. Ένα εκ των τριών αυτών ασθενοφόρων, μάρκας Peugeot, μεταφέρθηκε με απόφαση του τότε Αντιπροέδρου ΕΚΑΒ προσωρινά στην Κατερίνη, ώστε να καλύψει επιχειρησιακές ανάγκες εκεί, έως ότου το ΕΚΑΒ Κατερίνης αποκτήσει δικά του οχήματα. Τώρα, που στην Κατερίνη απέκτησαν  επάρκεια από άλλη δωρεά, ζήτησα το ασθενοφόρο να επιστραφεί άμεσα στον Τομέα Καρδίτσας, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, διότι κρίνεται απολύτως αναγκαίο.

Το δεύτερο ζήτημα που έθεσα υπόψη του κ. Προέδρου,  αφορά στα κενά προσωπικού που υπάρχουν στους τομείς ΕΚΑΒ του Κέντρου Υγείας Σοφάδων, του Κέντρου Υγείας Παλαμά και του Κέντρου Υγείας Μουζακίου. Ζήτησα να πληρωθούν οι κενές θέσεις το συντομότερο δυνατό, διότι  επί του παρόντος καλύπτονται από τον Τομέα ΕΚΑΒ Καρδίτσας, του οποίου το προσωπικό ωστόσο δεν επαρκεί για την πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών.

Κατά συνέπεια οι τομείς των τριών περιφερειακών Κ.Υ., καλύπτονται πλημμελώς.

Τέλος, ενημέρωσα τον κ. Παπαευσταθίου για το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ Καρδίτσας, που σήμερα φιλοξενείται σε χώρο του Νοσοκομείο. Λόγω του  μικρού μεγέθους όμως,  δεν επαρκεί για την κάλυψη λειτουργικών και επιχειρησιακών αναγκών του. Το ΕΚΑΒ Καρδίτσας χρειάζεται δικό του κτήριο, με τις αντίστοιχες υποδομές, ώστε να είναι σε θέση να εκτελεί το έργο του με επάρκεια.

Ο κ. Παπαευσταθίου, από την πλευρά του, με διαβεβαίωσε ότι άμεσα θα διευθετήσει την επιστροφή του ασθενοφόρου, από την Κατερίνη στην Καρδίτσα.

Όσον αφορά, την κάλυψη των κενών θέσεων σε προσωπικό στα Κέντρα Υγείας του Νομού, επίσης με διαβεβαίωσε ότι με την ολοκλήρωση των προσλήψεων του επικουρικού προσωπικού, που θα γίνει προσεχώς, θα είναι σε θέση να προβεί στην απαιτούμενη πλήρωση των θέσεων.

Τέλος, για τη στέγαση του ΕΚΑΒ Καρδίτσας, συζητήσαμε εκτενώς, συμφωνώντας και ο ίδιος, ότι πράγματι επιβάλλεται να αποκτήσει δικό του κτήριο άρτιο και λειτουργικό.

Εξετάσαμε διάφορες λύσεις και θα επανέλθουμε στο θέμα για οριστική κατάληξη, μιλώντας και με αρμοδίους φορείς, που μπορούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος συμφωνήσαμε σε συχνή επαφή, συνεργασία και παρακολούθηση των ζητημάτων αυτών, μέχρι  την οριστική τους επίλυση».




Total
0
Shares
Previous Article
koronoios imerida efthimiadis

Επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕ Ο ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ»

Next Article
astynomia

Αστυνομικό δελτίο αδικημάτων και συμβάντων στη Θεσσαλία

Related Posts