Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επιδημία ηλεκτρονικής απάτης εν μέσω lockdown

ilektronikes apates

Επιδημία ηλεκτρονικής απάτης εν μέσω lockdown

Στο διαδίκτυο συνεχίζουν να αναζητούν διέξοδο οι απατεώνες βάζοντας στο στόχαστρο τους όλο και περισσότερους πολίτες που έχουν αναγκαστεί να εργάζονται από το σπίτι λόγω covid 19.

Τη μερίδα του λέοντος στο χάρτη της εγκληματικότητας την εποχή του κορονοϊού έχουν καταλάβει οι ηλεκτρονικές απάτες που παρουσιάζουν και τον Δεκέμβριο αυξητική τάση. Την ίδια ώρα, κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες και ανθρωποκτονίες συνεχίζουν να ακολουθούν αντίστροφη πορεία εν μέσω lockdown και παρουσιάζουν νέα μείωση.

Οι απάτες που κατέγραψαν οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ το μήνα Δεκέμβριο έφτασαν τις 453, παρουσιάζοντας αύξηση που ξεπερνά το 21% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το 2019. Όπως και στο πρώτο lockdown, λιγότερες ήταν οι ληστείες, οι κλοπές και οι διαρρήξεις με την μείωση συγκριτικά με το 2019 να φτάνει το 485. Το 44% άγγιξε η μείωση και στις κλοπές αυτοκινήτων.

Στο μεταξύ, δεύτερο lockdown με σαφάρι ελέγχων για την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού πέρασαν τις μέρες των γιορτών οι Έλληνες σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ για τον Δεκέμβριο. Τον τελευταίο μήνα του 2020 καταγράφηκαν λιγότερες παραβάσεις παρά τον αυξημένο αριθμό ελέγχων σε όλη την επικράτεια.

Το ποσοστό όσων επιμένουν να μη συμμορφώνονται στα μέτρα έπεσε κάτω από το 3%. Βέβαια η κινητικότητα των πολιτών ήταν μεγάλη και αδύνατον αν ελεγχθεί στο σύνολο της. Συνολικά οι αρχές προχώρησαν σε 1.614.764 ελέγχους διαπιστώνοντας 46.644 παραβάσεις.




Total
0
Shares
Previous Article
Τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης 24ωρης λειτουργίας για τους ανήμπορους – μοναχικούς δημότες της Καρδίτσας

Τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης 24ωρης λειτουργίας για τους ανήμπορους – μοναχικούς δημότες της Καρδίτσας

Next Article
ΕΛΜΕ Καρδίτσας

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Παράσταση διαμαρτυρίας