Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επετειακή μουσική εκδήλωση στην Σπηλιά του Καραϊσκάκη

Επετειακή μουσική εκδήλωση στην Σπηλιά του Καραϊσκάκη

Την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στις 8μ.μ στην Σπηλιά του Καραϊσκάκη

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙ ΤΗ ΕΝΑΡΞΕΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στην Ιστορική και Εμβληματική Σπηλιά, που γεννήθηκε ο ήρωας της Επανάστασης του ’21 Γεώργιος Καραϊσκάκης, μια επετειακή μουσική εκδήλωση με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής περιόδου.

Στην εκδήλωση θα παραστεί και θα ομιλήσει απευθυνόμενος προς την ακαδημαϊκή και την σχολική κοινότητα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Ζήσης Μαμούρης.

Μια σημαντική Επετειακή βραδυά Όπερας επιφυλάσσει το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Μουζακίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου «Καραϊσκάκης» και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τρεις (3) καταπληκτικούς σολίστ την ερχόμενη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 στις 8.00 το βράδυ στην Σπηλιά του Καραϊσκάκη.

Συγκεκριμένα, θα εμφανιστούν οι διακεκριμένες σοπράνο Άννυ Φασσέα και Ματίνα Τσαρουχά και ο βαρύτονος Αντώνης Κορδοπάτης σε ένα πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών, που περιλαμβάνει άριες γνωστών συνθετών όπως των Verdi, Puccini, Donizetti, Leoncavallo,Mozart,Leigh, Dvorak,Lehar,Bellini, Λαμπελέτ, Καρρέρ και Σακελλαρίδη Θεόφραστου.

Στο πιάνο θα τις συνοδεύσει ο διακεκριμένος πιανίστας Δημήτρης Γιάκας.

Επετειακή μουσική εκδήλωση στην Σπηλιά του Καραϊσκάκη

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τον Εθνικό Ύμνο και περιλαμβάνει επίσης και το δημοφιλές δημοτικό τραγούδι «Ο Γερο- Δήμος» του Παύλου Καρρέρ.

Ο Νομός Καρδίτσας έχει πρωτοπορήσει πανελλαδικά, ξεκινώντας την πολιτιστική και μουσική δράση από την πρώτη ημέρα του ανοίγματος των συναυλιών. Η Παρασκευή 28 Μαΐου, ήταν η μέρα που το ιστορικό 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας άνοιξε τις εκδηλώσεις του και μάλιστα με ξένους καλλιτέχνες.

Ήταν η πρώτη μέρα του ανοίγματος των συναυλιών σε ένα Διεθνές επαρχιακό Φεστιβάλ που προσφέρει στον Πολιτισμό, στην Τέχνη, στη Μουσική και ιδιαίτερα στη Χορωδιακή Λυρική για πολλές δεκαετίες, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με ήθος, ύφος και συνέπεια, ο οποίος φέτος περιλαμβάνει πολλές εκδηλώσεις κάθε είδους, αφιερωμένες ειδικά στον Γεώργιο Καραϊσκάκη.

prosklisi karaiskakis spilia

Ειδικότερα, στον νομό Καρδίτσας που δρομολογεί πάλι την πολιτιστική και πνευματική του ζωή με πολύ σημαντικές διεθνείς εκδηλώσεις και παρουσιαστή πάντα τον κορυφαίο Αλέξη Κωστάλα.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και φοιτητές, μαθητές να παρευρεθούν στη μοναδική αυτή επετειακή βραδυά όπερας, που θα γίνει στην ιστορική Σπηλιά που γεννήθηκε ο ήρωας Γ.Καραϊσκάκης στο Μαυρομμάτι του Δήμου Μουζακίου με όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και προστασίας λόγω COVID-19.

Η παρουσία και η εμφάνιση των διακεκριμένων σοπράνο Άννυ Φασσέα και Ματίνας Τσαρουχά όπως και του βαρύτονου Αντώνη Κορδοπάτη, αποτελεί ιδιαίτερο καλλιτεχνικό γεγονός για την περιοχή μας και μια ευκαιρία για τους φιλόμουσους και ιδιαίτερα για τους λάτρεις της όπερας να απολαύσουν μια πολύ υψηλού επιπέδου εκδήλωση.

Το φετινό 39o Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, ο μεγαλύτερος και ιστορικότερος χορωδιακός θεσμός της Ελλάδος, από τους μεγαλύτερους και εγκυρότερους παγκοσμίως είναι αφιερωμένο στον Αρχιστράτηγο, Ήρωα της Επανάστασης Γεώργιο Καραϊσκάκη.

mamouris zisis prytanhs

Την επετειακή αυτή εκδήλωση επί τη ενάρξει της ακαδημαϊκής περιόδου με ομιλητή τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ.Ζήση Μαμούρη και τις σοπράνο Άννυ Φασσέα, Ματίνας Τσαρουχά και τον βαρύτονο Αντώνη Κορδοπάτη, παρουσιάζει ο κορυφαίος Αλέξης Κωστάλας, μια από τις σημαντικότερες πνευματικές προσωπικότητες της χώρας.

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 8.00 το βράδυ και προκρατήσεις θέσεων, λόγω του αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου, γίνονται στα τηλέφωνα 2441075440 και 2441042896.




Total
0
Shares
Previous Article
ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καρδίτσας

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Καρδίτσας στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

Next Article
Δήμος Μουζακίου - Δωρεάν rapid tests

Rapid tests για COVID-19 στον Παλαμά την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Related Posts

dimarxeio Mouzakiou new new
Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας Ενημερώνονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του…
paidiki xara pirosvestikis
Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου Εθελοντικές εργασίες…