Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης για τις συνομιλίες Καμμένου

Επίκαιρη Επερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σταύρο Κοντονή για τις συνομιλίες του Πάνου Καμμένου με τον καταδικασμένο σε ισόβια για διακίνηση ναρκωτικών Μ. Γιαννουσάκη κατέθεσαν 71 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, την οποία συνυπογραφεί και ο  Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Καρδίτσας, κ. Κώστας Τσιάρας.

Στην επερώτηση υπογραμμίζεται ότι «εν μέσω θερινού καύσωνα και χιλιάδων τόνων σκουπιδιών που κατακλύζουν τη χώρα, αφόρητη δυσοσμία αναδύεται από την υπόθεση εμπλοκής στελεχών της κυβέρνησης, με προεξάρχοντα τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, στους χειρισμούς διεκπεραίωσης ποινικής υπόθεσης διακίνησης τεράστιας ποσότητας ναρκωτικών, έτσι ώστε να επηρεαστεί ουσιωδώς η έκβασή της».

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν ότι «η κυβέρνηση δια της συμπεριφοράς στελεχών της απαξιώνει συστηματικά τους θεμελιώδεις θεσμούς της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου, ενώ έχει επιχειρήσει επανειλημμένως παρεμβάσεις στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, θεωρώντας αυτήν ως πρόσφορο πεδίο για την άσκηση πολιτικής επιρροής προς την επίτευξη πολιτικών σκοπιμοτήτων, κατά παράβαση της συνταγματικώς κατοχυρωμένης αρχής της διάκρισης των εξουσιών». Επίσης, υποστηρίζουν ότι «οι πολίτες απαιτούν να μάθουν την αλήθεια, καθώς βλέπουν παρακρατικές συμπεριφορές στη σκοτεινή αυτή υπόθεση που δεν έχουν καμία σχέση με μια δημοκρατική και πολιτισμένη χώρα».

«Γιατί ο κ. Καμμένος μίλησε δώδεκα φορές με τον κατάδικο ισοβίτη για ναρκωτικά και πώς εξηγείται η διάρκεια των 21 λεπτών συνολικής τηλεφωνικής επικοινωνίας, όταν το μόνο που έκανε, κατά τα όσα ισχυρίστηκε, ήταν να τον προτρέψει να πει την αλήθεια; Επίσης, στο πλαίσιο ποιας ακριβώς αρμοδιότητάς του έλαβε χώρα η ως άνω επικοινωνία και ποιο είναι το «ζήτημα εθνικής ασφάλειας» σε μια υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, όπως ισχυρίστηκε από το Βήμα της Βουλής;». Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θέτουν οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, οι οποίοι ζητούν επιπλέον να πληροφορηθούν, μεταξύ άλλων:

  • Αν υπήρξε επικοινωνία του κ. Καμμένου με τον λιμενικό υπάλληλο κ. Χριστοφορίδη,
  • Αν υπήρξε επικοινωνία του κ. Καμμένου με την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, κα Τζίβα, η οποία μετέβη στο σωφρονιστικό κατάστημα όπου κρατείται ο Γιαννουσάκης

• Αν ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, γνώριζε τις ενέργειες του κ. Καμμένου.




Total
0
Shares
Previous Article

Το Δημόσιο Επαγγελματικό Λύκειο ΖΕΙ και ... ΔΕΝ κινδυνεύει...

Next Article

Ανανεώνει ο Κομποδιέτας με τον ΑΣ Καρδίτσας