Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επαρκές και ποιοτικό νερό σε 40 οικισμούς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Επαρκές και ποιοτικό νερό σε 40 οικισμούς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Επαρκές και ποιοτικό νερό σε 40 οικισμούς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας 

Στα μέσα του 2022 αναμένεται να παραδοθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ένα μεγάλο έργο που δίνει λύση στην ύδρευση 40 οικισμών της ανατολικής πλευράς της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας από τη λίμνη Σμοκόβου. Έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της λιμνοδεξαμενής και του Διυλιστηρίου Πόσιμου Νερού καθώς και τα έργα μεταφοράς και διανομής του νερού που περιλαμβάνουν δίκτυο 190 χλμ. και 4 τοπικά αντλιοστάσια ανύψωσης.

Επαρκές και ποιοτικό νερό σε 40 οικισμούς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Με το έργο υδρεύονται οι εξής οικισμοί: Αγ. Βησσάριος, Αγ. Δημήτριος, Άμπελος, Ανάβρα, Ανώγειο, Ασημοχώρι, Αστρίτσα, Αχλαδιά, Βλοχός, Γεφύρια, Γραμματικό, Δαφνοσπηλιά, Ζαϊμι, Ηλιάς, Ιτέα, Καλλιφώνι, Καλυβάκια, Καππαδοκικό, Κέδρος, Κοσκινάς, Κυψέλη, Λιοντάρι, Λέυκη, Λουτρό, Μοσχολούρι, Μαυραχάδες, Μελισσοχώρι, Δασοχώρι, Μεταμόρφωση, Ν. Ικόνιο, Ορφανά, Παλαμάς, Παλιούρι, Πασχαλίτσα, Πέτρινο, Πύργος Κιερίου, Σοφάδες, Συκεώνας, Φίλια και Φύλλο.

Επαρκές και ποιοτικό νερό σε 40 οικισμούς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Οι συνολικά ωφελούμενοι ανέρχονται σε 45.000 άτομα με μέγιστη παροχή 16.875 κυβικά μέτρα διυλισμένου νερού την ημέρα. Περιλαμβάνεται, επίσης, και σύστημα τηλε-ελέγχου και αυτοματισμού καθώς και Κεντρικό Σύστημα Ελέγχου. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 42.713.225 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ειδικό Πρόγραμμα Υποδομών Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α) του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020. Την περίοδο αυτή το έργο έχει τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία προκειμένου στα μέσα του 2022 να παραδοθεί πλήρως ολοκληρωμένο και λειτουργικό.

Επαρκές και ποιοτικό νερό σε 40 οικισμούς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

«Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Σοφάδων και Πρόεδρο του Συνδέσμου Ύδρευσης Σμοκόβου Θάνο Σκάρλο και τις Τεχνικές μας Υπηρεσίες ολοκληρώνουμε ένα πολύ μεγάλο έργο που διασφαλίζει επαρκές,  ποιοτικό, πόσιμο  νερό, προστατεύοντας το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Πρόκειται για ένα βραβευμένο έργο που εξασφαλίζει τις υδρευτικές ανάγκες  χιλιάδων ανθρώπων σε  40 χωριά των Δήμων Καρδίτσας, Σοφάδων και Παλαμά» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Μέσα από το ολοκληρωμένο σχέδιο Ύδωρ.Thess  που έχουμε εκπονήσει και υλοποιούμε εξασφαλίζουμε επαρκή νερό για ύδρευση και άρδευση,  ρυθμίζουμε τις πλημμυρικές απορροές, την  παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και τη  βελτίωση της αποδοτικότητας υπαρχόντων δικτύων μεταφοράς νερού» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Δείτε το βίντεο:
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο
ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι από τα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλίας

Επόμενο άρθρο
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των απανταχού Καρδιτσιωτών - Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών

Σύλλογος των απανταχού εκ του Νομού Καρδίτσας καταγομένων: Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ.Παναγιωτόπουλο