Επανακατάθεση αιτήματος των περιφερειακών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης, για την πραγματοποίηση δια ζώσης και δημόσια των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας 

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

Επανακατάθεση αιτήματος των περιφερειακών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης, για την πραγματοποίηση δια ζώσης και δημόσια των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας 

Προς τον Πρόεδρο

και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Στις 31/5/2021 οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας της Λαϊκής Συσπείρωσης, σας είχαμε αποστείλει έγγραφο με το οποίο ζητούσαμε να πραγματοποιούνται πλέον οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας δια ζώσης και δημόσιες, τηρώντας βέβαια μέτρα προστασίας όπως (μάσκα, αποστάσεις, αερισμός χώρου), με δεδομένο ότι ήδη έχουν αρθεί πολλά περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας και μια σειρά οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες πραγματοποιούνται κανονικά.

Η απάντηση που δόθηκε προφορικά από τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας κατά την συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης στις 11.6.2021, ήταν ότι με βάση κάποια κυβερνητική εγκύκλιο, η οποία θα μας αποστέλλονταν, χωρίς να μας έχει έρθει ακόμα, δεν επιτρέπονται δια ζώσης συνεδριάσεις με τη συμμετοχή άνω των 7 ατόμων και ότι προβλέπεται η παρουσία 1 ατόμου σε κάθε 15 τ.μ. σε κλειστούς χώρους. Με δεδομένο ότι η αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου είναι 250 τ.μ. ειπώθηκε ότι δεν μπορεί να γίνει σ’ αυτή δια ζώσης συνεδρίασή του.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 25.6.2021, όμως στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα για την ΚΑΠ με την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, του κ. περιφερειάρχη και αρκετών δεκάδων ακόμα προσκαλεσμένων, αποδεικνύοντας ότι ισχύουν δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Δεν μπορεί να απαγορεύεται να γίνει δια ζώσης συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου και στον ίδιο χώρο να επιτρέπεται η πραγματοποίηση ημερίδας με την παρουσία αρκετών δεκάδων ατόμων.

Γι’ αυτό ως Λαική Συσπείρωση, επαναφέρουμε το αίτημά μας για την πραγματοποίηση δια ζώσης και δημόσια των συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας, τηρώντας τα μέτρα προστασίας όπως (μάσκα, αποστάσεις, αερισμός χώρου), αρχόμενης από την συνεδρίαση του μηνός Ιουλίου 2021.

28/6/2021

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας, της Λαϊκής Συσπείρωσης

  1. Τσιαπλές Αναστάσιος
  2. Μπακάση Βασιλική
  3. Νάνος Αποστόλης
  4. Γκαραλιάκος Ζήσης


Total
0
Shares