Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΕΠΑΛ Μουζακίου: Ξεκίνησε ο θεσμός του Μεταλυκειακού Έτους Μαθητείας

Το ΕΠΑ.Λ Μουζακίου είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι τον Μάρτιο του 2017 ξεκίνησε για πρώτη φορά στη χώρα μας ο θεσμός του Μεταλυκειακού Έτους Μαθητείας για τους αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ.

Το πρόγραμμα:

α) είναι προαιρετικό, έχει διάρκεια 9 μηνών και απευθύνεται σε ενήλικες αποφοίτους των ΕΠΑΛ, ηλικίας 18-24 ετών.

β) παρέχεται στους μαθητευόμενους αμοιβή ίση με το 75% του νόμιμου κατώτατου ημερομισθίου και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

γ) διεξάγεται υπό την εποπτεία των ΕΠΑΛ, με υπεύθυνο εκπαιδευτικό, με συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών, για 4 ημέρες την εβδομάδα στο χώρο εργασίας, ενώ παρακολουθούν και 7 ώρες  εργαστηριακό μάθημα της ειδικότητας στο ΕΠΑΛ μία φορά την εβδομάδα.

δ) συμβάλλει στην εργασιακή προοπτική των αποφοίτων των ΕΠΑΛ, καθώς βοηθά στο να αποκτήσει ο μαθητευόμενος εργασιακή κουλτούρα και εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, με θετική επίδραση στη μελλοντική επαγγελματική και προσωπική του εξέλιξη.

ε) μετά τη συμμετοχή και την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος της μαθητείας, διεξάγονται εξετάσεις πιστοποίησης, που παρέχουν στους αποφοίτους πιστοποιημένο τίτλο σπουδών επιπέδου 5, βάσει του Εθνικού και του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.

Το ΕΠΑ.Λ Μουζακίου ανταποκρινόμενο άμεσα, δημιούργησε 2 τμήματα Μαθητείας για τους αποφοίτους των τομέων: Οικονομίας – Διοίκησης και  Πληροφορικής. Οι 10 μαθητευόμενοι έχουν ήδη τοποθετηθεί στις θέσεις εργασίας.

Θα θέλαμε να  ευχαριστήσουμε την τοπική κοινωνία που αγκάλιασε το θεσμό, σε μια εποχή όπου η πρώτη είσοδος στην αγορά εργασίας είναι πολύ δύσκολη  τον Εμπορικό Σύλλογο Μουζακίου που πρόσφερε 1 θέση, το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα που πρόσφερε 1 θέση, το Δήμο Καρδίτσας που πρόσφερε 2 θέσεις.

Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  το Δήμο Μουζακίου που με τις 6 θέσεις που προσέφερε έδωσε τη δυνατότητα σε αποφοίτους του σχολείου μας και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μουζακίου να ασκηθούν και να παρακολουθήσουν το Μεταλυκειακό Έτος Μαθητείας. Ευχόμαστε αυτό το εγχείρημα να είναι η βάση μιας ισχυρής συνεργασίας, αφού ο θεσμός της Μαθητείας θα συνεχιστεί να υλοποιείται με νέα τμήματα από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Ο Διευθυντής

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Οι Υπεύθυνοι της Μαθητείας




Total
0
Shares
Previous Article

Δημοτικός Κινηματογράφος Καρδίτσας: Νέες ταινίες

Next Article

Η πρόληψη σώζει και από τον καρκίνο του προστάτη