Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΕΠΑΛ Μουζακίου: Ημερίδα διάδοσης αποτελεσμάτων ERASMUS+

 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+

“Αξιολόγηση και Ποιότητα στην Τεχνική-Επαγγελματική Εκπαίδευση”

Την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑΛ Μουζακίου, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με σκοπό τη διάδοση στη σχολική κοινότητα και την τοπική κοινωνία των αποτελεσμάτων του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο: “Αξιολόγηση και Ποιότητα στην Τεχνική-Επαγγελματική Εκπαίδευση” (EVALUATION AND QUALITY IN TECHNICAL – VOCATIONAL EDUCATION), που  υλοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2018 στη Ρώμη.

Την ημερίδα άνοιξε η αναπληρώτρια Διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ Μουζακίου, κα Λαμπρινή Γκαγκά, η οποία αφού χαιρέτησε τους προσκεκλημένους, παρουσίασε τη δράση και την εμπειρία του σχολείου στην υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων από το 2011 μέχρι σήμερα.

Στη συνέχεια η κα Αικατερίνη Κατή, αναφέρθηκε στις γενικές αρχές που διέπουν το Erasmus+ και τις δυνατότητες που προσφέρει στην εκπαίδευση και τα οφέλη στους μαθητές και καθηγητές των σχολείων που συμμετέχουν.

Η κα Ανθούλα Θεοδώρου παρουσίασε την ενότητα Erasmus+ και Επαγγελματική Εκπαίδευση, αναφέροντας τις συγκεκριμένες δράσεις που μπορούν να υλοποιήσουν τα ΕΠΑΛ, τη χρηματοδότηση και τα πολλαπλά οφέλη για εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν σε αυτές.

Ο κος Ευάγγελος Ιωάννου ανέλαβε την προβολή των επιμορφωτικών δράσεων του συγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ και παρουσίασε τα σεμινάρια, τις εκπαιδευτικές επισκέψεις και την κατάρτιση των 10 συμμετεχόντων εκπαιδευτικών. Επίσης ανέλυσε το εκπαιδευτικό σύστημα και τις βασικές αρχές που εξασφαλίζουν την ποιότητα στην υποχρεωτική εκπαίδευση, καθώς και το σύστημα της αξιολόγησης που εφαρμόζεται στην Ιταλία.

Στη συνέχεια η κα Βαΐα Σμυρνιώτη ανέλαβε το πολιτιστικό σκέλος του προγράμματος και παρουσίασε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ρώμης, τα οποία είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί.

Τέλος, οι υπόλοιποι συμμετέχοντες μίλησαν για την προσωπική τους εμπειρία από το πρόγραμμα, παροτρύνοντας συναδέλφους και μαθητές να τολμήσουν να εμπλακούν στη σχεδίαση και την υλοποίηση νέων προγραμμάτων και να ωφεληθούν από τη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή εκπαιδευτική κοινότητα σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

epalmouzakiou

epalmouzakiou 1

epalmouzakiou 2




Total
0
Shares
Previous Article

Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στην Τ.Κ. Μυρίνης του Δήμου Καρδίτσας

Next Article

Η Καρδίτσα τίμησε τον Βασίλη Μπρακατσούλα

Related Posts