Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επαφές της Ασημίνας Σκόνδρα με τους αρμόδιους του ΕΛΓΑ για τις καλλιέργειας που επλήγησαν

Asimina Skondra 2020

Μετά από τις συνεχής και έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημέρων, που είχαν σαν αποτέλεσμα  πλημμυρικά φαινόμενα σε καλλιέργειες σιτηρών, αλλά και σε αγρούς έτοιμους για σπορά, άμεση ήταν η παρέμβαση της Βουλευτή του Νομού μας κ. Ασημίνας Σκόνδρα.

Έχοντας μια πλήρη εικόνα μετά την επικοινωνία που είχε με τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κ. Νούσιο, τους Δημάρχους των Δήμων Παλαμά, Σοφάδων και Μουζακίου κ.κ. Σακκελαρίου, Σκάρλο και Στάθη αντίστοιχα, , τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, αλλά και μεμονωμένους παραγωγούς, ήρθε σε επαφή με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ και πρώην συνάδελφο της κ. Ανδρέα Λυκουρέτζο,  του εξέθεσε την κατάσταση και ζήτησε την άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία καταγραφής των ζημιών και στη συνέχεια των αποζημιώσεων.

Ο κ. Λυκουρέτζος, γνώστης της κατάστασης, εξήγησε στη Βουλευτή ότι ήδη είχε επικοινωνία με τον Προϊστάμενο  του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Λάρισας και έχει δώσει τις σχετικές εντολές.

Συμφώνησαν δε, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ και η Βουλευτής του Νομού μας, να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία, για οποιοδήποτε άλλο θέμα προκύψει.

Κατόπιν αυτού ο Προϊστάμενος του υποκαταστήματος Λάρισας του ΕΛΓΑ κ. Μιχάλης Λιόντος, ήρθε σε επικοινωνία με τη κ. Σκόνδρα, την ενημέρωσε ότι έχουν σταλεί στους Δήμους τα απαραίτητα έντυπα δηλώσεων,  τα οποία θα συμπληρώσουν οι παραγωγοί, λαμβάνοντας αυστηρά όλα τα προληπτικά μέτρα, λόγω της πανδημίας.

Την ενημέρωσε επίσης, ότι ήδη περιόδευσε μαζί με τον  γεωπόνο και επόπτη του Ν. Καρδίτσας κ. Παπαναστασίου, σε πολλές από τις πληττόμενες περιοχές και την διαβεβαίωσε ότι αμέσως μόλις αποτραβηχτούν τα νερά, θα ξεκινήσουν οι επιτόπιες εκτιμήσεις.

Η κ. Σκόνδρα τον  ευχαρίστησε, λέγοντας συγχρόνως ότι θα βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία, προς όφελος πάντα των αγροτών.




Total
0
Shares
Previous Article
panelladikes

Πανελλαδικές: Σε ποια ύλη θα εξεταστούν οι υποψήφιοι - Πότε θα γίνουν

Next Article
police astynomia slide

Εξιχνιάστηκαν (14) περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα που διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας