ΕΠΑ.Λ Μουζακίου: «Όταν κοιτάς από ψηλά»

otan koitas apo psila Epal Mouzaki

ΕΠΑ.Λ Μουζακίου: «Όταν κοιτάς από ψηλά»

Το ΕΠΑ.Λ Μουζακίου υλοποίησε, τη σχολική χρονιά 2022-2023 πρόγραμμα, με τίτλο «Όταν κοιτάς από ψηλά» στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.” του Ινστιτούτου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ. Το πρόγραμμα υλοποίησαν 15 μαθητές και μαθήτριες της  Α’ τάξης, 10 μαθητές και μαθήτριες της Β’ τάξης και 10 μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης του ΕΠΑ.Λ Μουζακίου με την καθοδήγηση του Διευθυντή Βασιλείου Αργύρη ΠΕ82 και των καθηγητών Ελένης Κολοβού ΠΕ86, Βαΐας Σμυρνιώτη ΠΕ80 και Αναστάσιο Τόλο ΠΕ02.

otan koitas apo psila Epal Mouzaki 1

Σκοπός του προγράμματος, αρχικά η εκπαιδευτική αξιοποίηση των τεχνολογιών αιχμής. Η επαγγελματική εκπαίδευση επιβάλλεται να εναρμονίζεται με την εξέλιξη της τεχνολογίας, ώστε αφενός να επωφελείται από την παιδαγωγική αξιοποίησή της, αφετέρου να κρατά τους μαθητές σε εγρήγορση απέναντι στις  τεχνολογικές προκλήσεις, δίνοντάς τους τη δυνατότητα περεταίρω εξοικείωσης με προϊόντα προηγμένης τεχνολογίας. Επιπρόσθετα, η δημιουργία ενδιαφέροντος των μαθητών για την τουριστική προβολή του τόπου τους αλλά και η συμβολή τους σε αυτή.

Παραγόμενα έργα:

1.Η παραγωγή έντυπου τουριστικού οδηγού της ευρύτερης περιοχής του Μουζακίου, ο οποίος περιέχει:

    • αεροφωτογραφίες και video που τραβήχτηκαν με τη χρήση του μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος προηγμένης τεχνολογίας (drone).
    • κώδικα άμεσης προσπέλασης (QR Code), αναγνώσιμο από ψηφιακές συσκευές με κάμερα όπως smartphones, tablets δίνοντας τη δυνατότητα παρακολούθησης βίντεο των τουριστικών αξιοθέατων που τραβήχτηκαν από τo drone.

QR code epal Mouzakiou

2.Η δημιουργία βίντεο με αποσπάσματα πλάνων των τουριστικών αξιοθέατων της ευρύτερης περιοχής του Μουζακίου, με τη χρήση εναέριου μη επανδρωμένου οχήματος (drone).

otan koitas apo psila Epal Mouzaki 2

Τέλος, την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023 έγινε εκδήλωση στον χώρο του σχολείου  με σκοπό τη διάχυση των αποτελεσμάτων της δράσης. Την εκδήλωση παρακολουθήσαν εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου.
Total
0
Shares