Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΕΠΑ.Λ. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ «Κίνηση Μάτ … σε τρεις διαστάσεις»

EPALMOUZAKIOU MAT SE TREIS DIASTASEIS

ΕΠΑ.Λ. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ «Κίνηση Μάτ … σε τρεις διαστάσεις»

Το ΕΠΑ.Λ Μουζακίου υλοποίησε τη σχολική χρονιά 2021-2022 πρόγραμμα με τίτλο «Κίνηση Μάτ … σε τρεις διαστάσεις» στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ” του Ινστιτούτου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ. Το πρόγραμμα υλοποίησαν είκοσι μαθήτριες και μαθητές της Α’ τάξης και δεκαπέντε μαθήτριες και μαθητές της Β’ τάξης του ΕΠΑ.Λ Μουζακίου με την καθοδήγηση του Διευθυντή Βασιλείου Αργύρη και των καθηγητών του ΕΠΑ.Λ Μουζακίου ΠΕ02, Λαμπρινής Γκαγκά, ΠΕ04.02, Ελένης Κολοβού, ΠΕ86, Βαΐας Σμυρνιώτη, ΠΕ80 και Παναγιώτη Στάικου ΠΕ86.

ΕΠΑ.Λ. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ «Κίνηση Μάτ … σε τρεις διαστάσεις»

Σκοπός του προγράμματος η γνωριμία των μαθητών με την τρισδιάστατη σχεδίαση και εκτύπωση, γιατί η μέθοδος της τρισδιάστατης εκτύπωσης δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να έρθουν πιο κοντά με τις περισσότερες από τις επιστήμες που διδάσκονται καθώς μπορούν να σχεδιάσουν αντικείμενα (σκακιέρα και πιόνια) και να τα εκτυπώσουν ώστε να μπορούν να τα αγγίξουν και να κατανοήσουν τις θεωρητικές έννοιες με παραστατικό τρόπο.

Παραγόμενα έργα:

  • Η εκτύπωση σκακιέρας με πιόνια τρισδιάστατης εκτύπωσης μέσω του τρισδιάστατου εκτυπωτή ο οποίος αποκτήθηκε με χρηματοδότηση του προγράμματος .
  • Η παραγωγή έντυπου οδηγού οδηγιών χρήσης και υλοποίησης τρισδιάστατης εκτύπωσης ο οποίος περιγράφει κάθε βήμα το οποίο απαιτείται για να ολοκληρωθεί μια τρισδιάστατη εκτύπωση, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί τόσο από τους ίδιους τους μαθητές όσο και από τους συμμαθητές τους κατά τη διάρκεια χρήσης του εκτυπωτή.

Τέλος, την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 έγινε εκδήλωση στον χώρο του σχολείου με σκοπό τη διάχυση των αποτελεσμάτων της δράσης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δ/ντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, Σωκράτης Παππάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Νίκος Ζαρνακούπης, εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου.




Total
0
Shares
Previous Article
Νέα πρωτοβουλία Δήμου Τρικκαίων - Google για εξατομικευμένη συμβουλευτική σε επιχειρηματίες

Νέα πρωτοβουλία Δήμου Τρικκαίων - Google για εξατομικευμένη συμβουλευτική σε επιχειρηματίες

Next Article
Οι δαπάνες δημοσιότητας του ΕΣΠΑ και οι «επιτυχημένοι» Περιφερειάρχες - Πληθωρισμός της απληστίας - Φώτης Αλεξάκος Περιφέρεια Θεσσαλίας. Όλα τα έργα του Νομού Καρδίτσας βαλτωμένα

Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συνεχίζουν ακάθεκτοι τις αναθέσεις