Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εντυπωσιακή η προσφορά της ΙΡΑ

ipa trofima prosfoa 3

Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών (ΙΡΑ) είναι ένας παγκόσμιος σύλλογος, στον οποίο συμμετέχουν εθελοντικά αστυνομικοί από περισσότερες των εβδομήντα χωρών, που προέρχονται και από τις πέντε ηπείρους του πλανήτη. Στα πλαίσια του εθελοντισμού των μελών της και κάτω από το σύνθημα του οργανισμού που είναι «υπηρετώ δια της φιλίας» ασκείται, μεταξύ άλλων, ένα πολύπλευρο και πολυποίκιλο κοινωνικό έργο.

Μια από τις σημαντικότερες στιγμές όπου φάνηκε ξεκάθαρα το έργο και οι δυναμική της ΙΡΑ, ήταν η περίοδος που ακολούθησε την καταστρεπτική για την περιοχή μας θεομηνία «Ιανός». Άμεσα και αφού από τις πρώτες κιόλας ώρες ήταν πασιφανές το τεράστιο μέγεθος της καταστροφής, το ελληνικό εθνικό τμήμα της ΙΡΑ, αλλά και οι τοπικές διοικήσεις της Χώρας ανταποκρίθηκαν στο αίτημα που εξέπεμψε η ΙΡΑ Καρδίτσας και δραστηριοποιήθηκαν, με σκοπό να προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή βοήθεια στους πληγέντες συμπολίτες μας. Έτσι, πολύ μεγάλες ποσότητες τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης κατέφθασαν στην Καρδίτσα, ενώ αρκετές ήταν οι τοπικές διοικήσεις που επέλεξαν να αγοραστούν τα παραπάνω είδη από επιχειρήσεις του νομού Καρδίτσας, στηρίζοντας έτσι και την τοπική οικονομία.

Τα συγκεντρωθέντα είδη διανεμήθηκαν από τους εθελοντές της τοπικής διοίκησης Καρδίτσας μέσα σε διάστημα τριών μηνών και σε διάφορους αποδέκτες. Συγκεκριμένα, πακέτα βοήθειας έλαβαν περισσότερες από τετρακόσιες οικογένειες πληγέντων στην πόλη της Καρδίτσας, αλλά και σε τοπικές κοινότητες σε όλο τον νομό. Επίσης, ποσότητες τροφίμων και άλλων ειδών παραδόθηκαν σε δομές Δήμων και σε επικεφαλείς τοπικών κοινοτήτων, ώστε να ενισχυθεί η δική τους αντίστοιχη προσπάθεια. Τέλος, λίγο πριν την έλευση του νέου έτους και με το κλείσιμο αυτού του κύκλου προσφοράς, διατέθηκαν ποσότητες τροφίμων στο «Σπίτι της Αγάπης» Καρδίτσας και στο Γηροκομείο.

Η προσπάθεια αυτή είχε την υποστήριξη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας, αλλά και μεμονωμένα πολλών αστυνομικών. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας για την ηθική υποστήριξη του εγχειρήματος και τη διάθεση κατάλληλου οχήματος για τη διανομή των ειδών, όταν αυτό ήταν απαραίτητο.

Servo per amikeco

‘Υπηρετώ δια της φιλίας’

ipa trofima prosfoa 1

ipa trofima prosfoa 2




Total
0
Shares
Previous Article
triantopoulos tsiakos

Συνάντηση του Δημάρχου κ. Β. Τσιάκου με τον Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρ. Τριαντόπουλο

Next Article
rapidtestmouzaki 1

Αρνητικά όλα τα rapid test που έγιναν σήμερα στο Μουζάκι. Αναλυτικό ρεπορτάζ