Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εντυπωσιακή Ανάπτυξη & Μέρισμα για τους Μετόχους της Τράπεζας Καρδίτσας.

trapeza karditsas

Εντυπωσιακή Ανάπτυξη & Μέρισμα για τους Μετόχους της Τράπεζας Καρδίτσας.

Σε εξαιρετικό κλίμα διεξήχθη η Γενική Συνέλευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας, παρουσία πλήθους μελών της Τράπεζας, όπου αποτέλεσε κοινή διαπίστωση η υγιής οργανική ανάπτυξη και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της Τράπεζας για το 2021.

Στην τοποθέτηση του ο Πρόεδρος της Τράπεζας Καρδίτσας κ. Μπούκης Γεώργιος δήλωσε: «Το 2021 υπήρξε μια πραγματικά πολύ δύσκολη χρονιά για την Παγκόσμια και Ελληνική Οικονομία αλλά η Τράπεζα μας βρήκε τον τρόπο να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο. Αυτή η συνέπεια και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα μας καταξιώνουν στην συνείδηση των πελατών και των χιλιάδων μελών μας, τους οποίους φέτος ήρθε η στιγμή να δικαιώσουμε. Για αυτό το λόγο το Διοικητικό Συμβούλιο εισηγήθηκε στην Γενική Συνέλευση την διανομή μερίσματος ποσού μετά φορών 2€ ανά συνεταιριστική μερίδα, το οποίο σημαίνει μερισματική απόδοση 3,45%, πολλαπλάσια της υφιστάμενης απόδοσης των προθεσμιακών καταθέσεων. Το υπόλοιπο των κερδών χρήσης θα ενσωματωθεί ως υπεραξία στην συνεταιριστική μερίδα, η τιμή της οποίας θα ανέβει στα 64,18€ από 58,02€ που ήταν το 2020.

Η συνολική λοιπόν, απόδοση των συνεταιριστικών μερίδων της Τράπεζας Καρδίτσας ανέρχεται στο εντυπωσιακό 14,07%, απόδοση σίγουρα υπερπολλαπλάσια οποιασδήποτε επένδυσης με σταθερή απόδοση.

Η Τράπεζα Καρδίτσας αποτελεί σταθερό πυλώνα ανάπτυξης για την περιοχή μας και αποτελεί υπόδειγμα λειτουργίας, συνέπειας και αξιοπιστίας προς τα μέλη και τους συνεταίρους της»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος & Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας κ. Τουρναβίτης Παναγιώτης σχολιάζοντας τα μεγέθη και τα αποτελέσματα για το έτος 2021 δήλωσε ότι:

«Η Τράπεζα Καρδίτσας είχε μια εξαιρετική χρονιά το 2021, όπου κατάφερε να πετύχει όλους τους στρατηγικούς στόχους που είχαμε θέσει. Είχαμε μια εντυπωσιακή ανάπτυξη των μεγεθών μας, διαχειριστήκαμε αποδοτικά τα στοιχεία του ενεργητικού μας και με επιτυχία τα «κόκκινα» δάνεια, κρατήσαμε αρκετά υψηλά τα έσοδα από επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες, ενώ παράλληλα διατηρήσαμε χαμηλά το λειτουργικό μας κόστος.

Αυτό είχε ως συνέπεια, να έχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα, μέρος του οποίου επιστρέφουμε στα μέλη μας και κατ’ επέκταση στην τοπική οικονομία με την μορφή του μερίσματος και υπεραξίας στην τιμή της μερίδας, επιτυγχάνοντας μια εξαιρετική συνολική ετήσια απόδοση για τους συνεταίρους μας.

Αυτό που έχει ωστόσο εξίσου μεγάλη σημασία είναι ότι η Τράπεζα μας συνεχίζει και το 2022 την εξαιρετική της πορεία, με άνοδο σε όλα της τα μεγέθη. Με υψηλότατο δείκτη ρευστότητας και κεφαλαιακής επάρκειας, συνεχίζει απρόσκοπτα τον στρατηγικό της σχεδιασμό και την αποστολή της που δεν είναι άλλη από την στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, του εμπορικού και αγροτικού κόσμου, δημιουργώντας έτσι τις απαραίτητες προϋποθέσεις για περιφερειακή ανάπτυξη.»

Το 2021 τα λειτουργικά κέρδη της Τράπεζας Καρδίτσας σημείωσαν ρεκόρ, ξεπερνώντας τα 3 εκ. €, με τα κέρδη μετά από φόρους και προβλέψεις να φθάνουν τα 2,23 εκ. €.

Το ενεργητικό της Τράπεζας ανήλθε στα 186,49 εκ € αυξημένο σε σχέση με το 2020 κατά 17%.

Οι καταθέσεις της Τράπεζας διαμορφώθηκαν σε €162,7 εκ. από €142,3 εκ. καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 14,3%, ενώ το σύνολο των δανείων και απαιτήσεων της Τράπεζας ανέρχονταν σε 124,97 εκ.€ έναντι 96,03 εκ.€ το 2020, μια πιστωτική επέκταση της τάξης του 24,04%, ενώ ταυτόχρονα ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων δανείων υποχώρησε περαιτέρω στο 15%.

Ο αριθμός των συνεταίρων-μελών της Τράπεζας έφθασε τους 12.106, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1.220 νέα μέλη ή 11,21% σε σχέση με το 2020, ενώ οι συνεταιριστικές μερίδες αυξήθηκαν κατά 8,22%.

Το συνεταιριστικό κεφάλαιο της Τράπεζας ανήλθε στα 18,65 εκ €, αυξημένο κατά 23,22% σε σχέση με το 2020, ενώ ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώθηκε στο 20,99%, από τους υψηλότερους, αν όχι ο υψηλότερος, σε ολόκληρο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Επιπλέον, στην Γενική Συνέλευση παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα της χρονιάς που πέρασε, με σημαντικότερα τις νέες συνεργασίες με Ευρωπαϊκούς Φορείς, όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και η Τράπεζα του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και την επέκταση της δραστηριοποίησης της Τράπεζας στην υπόλοιπη Θεσσαλία. Έτσι, μετά το κατάστημα των Φαρσάλων, σύντομα θα ανακοινωθεί η λειτουργία νέου καταστήματος στην Θεσσαλία και όλα αυτά σε μια εποχή όπου οι μεγάλες τράπεζες συρρικνώνουν διαρκώς το δίκτυό τους κλείνοντας καταστήματα στην επαρχία και αφήνοντας ολόκληρες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες.

Παράλληλα όμως με την ενίσχυση της φυσικής της παρουσίας, η Τράπεζα Καρδίτσας επενδύει σημαντικά και στις ηλεκτρονικές της υπηρεσίες καθώς η ανάπτυξη της ηλεκτρονικής τραπεζικής είναι ένας από τους στρατηγικούς στόχους της Τράπεζας. Για αυτό το λόγο υλοποιεί μία μεγάλη επένδυση σε συνεργασία με Ευρωπαϊκούς οργανισμούς-παρόχους, προσφέροντας ήδη σύγχρονες λύσεις.
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο
agioi petros pavlos

Πέτρου και Παύλου: Η διπλή γιορτή των Αποστόλων – Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τετάρτη (29/6)

Επόμενο άρθρο
kdap Tsitsimpikou parousiasi vivliou

Ανοιχτή εκδήλωση για παιδιά δημοτικού την Πέμπτη 30 Ιουνίου από το ΚΔΑΠ ΤΣΙΤΣΙΜΠΙΚΟΥ_ΜΠΑΡΟΥΤΑ στο Μουζάκι