Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εντοπισμός οχήματος με μηχανισμό αλλοίωσης στοιχείων του ευφυούς ταχογράφου  

peiragmenos taxografos 1

Εντοπισμός οχήματος με μηχανισμό αλλοίωσης στοιχείων του ευφυούς ταχογράφου  

Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων και συστηματικών τροχονομικών ελέγχων, προχθές, 18 Ιανουαρίου 2023 τις μεταμεσονύχτιες ώρες στον Αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε., εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Μαγνησίας, I.X. Φορτηγό αυτοκίνητο, με αλλοδαπές πινακίδες κυκλοφορίας, το οποίο έφερε μηχανισμό αλλοίωσης στοιχείων του ευφυούς ταχογράφου (smart).

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, αρχικά από τον έλεγχο, διαπίστωσαν τη μη αποτύπωση των πραγματικών ωρών εργασίας του οδηγού και κατ’ επέκταση των διανυθέντων χιλιομέτρων.

Ακολούθως, το όχημα ακινητοποιήθηκε και μεταφέρθηκε σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο για περαιτέρω έλεγχο. Κατά τον έλεγχο αυτού, εντοπίστηκε η τοποθέτηση πρόσθετης ηλεκτρονικής συνδεσμολογίας, η οποία έδινε τη δυνατότητα στον οδηγό να επεμβαίνει στην καταγραφή των δεδομένων από τον ταχογράφο σχετικά με τη δραστηριότητά του (όπως στις ώρες οδήγησης και ανάπαυσης, στην ταχύτητα του οχήματος και στα διανυθέντα χιλιόμετρα).

Η συσκευή παραποίησης αφαιρέθηκε, ενώ στον οδηγό και στην ιδιοκτήτρια εταιρία επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν.
Total
0
Shares
Previous Article
Larisa omada diasosis koinoniko

Προσφορά από την ελληνική ομάδα διάσωσης στο κοινωνικό παντοπωλείο δήμου Λαρισαίων

Next Article
Σε 5η ΥΠΕ - Πανεπιστημιακό - Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας η κ. Ρογγανάκη και ο κ. Κομνός

Σε 5η ΥΠΕ - Πανεπιστημιακό - Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας η κ. Ρογγανάκη και ο κ. Κομνός