Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ενθαρρυντικά τα φετινά στοιχεία για τον τουρισμό στα νησιά των Βορείων Σποράδων

Στη διεθνή έκθεση τουρισμού World Travel Market 2015 στο Λονδίνο η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Ο σχεδιασμός και οι δράσεις της Περιφέρειας και των ανθρώπων του τουρισμού για την ενδυνάμωση του Θεσσαλικού τουριστικού προϊόντος αποδίδει καρπούς»

Αποδίδει καρπούς η συστηματική και διαρκής προσπάθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των ανθρώπων του τουρισμού για την τόνωση του τουριστικού προϊόντος είτε μέσα από τη δημιουργία και βελτίωση των υποδομών, αλλά και από την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των πολλών μορφών τουρισμού της Θεσσαλίας στο εξωτερικό. Τα δε στοιχεία είναι εξόχως ενθαρρυντικά καθώς φέτος οι κρατήσεις για τα νησιά των Βορείων Σποράδων έχουν αυξηθεί κατά 7%, ενώ η τουριστική περίοδος έχει ήδη επιμηκυνθεί κατά μία εβδομάδα σε σχέση με τα περασμένα χρόνια.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε τις περασμένες ημέρες στη διεθνή έκθεση τουρισμού «World Travel Market 2015», η οποία έλαβε χώρα στο εκθεσιακό κέντρο ExCel του Λονδίνου από τις 2 έως και τις 5 Νοεμβρίου.

Ενθαρρυντικά τα φετινά στοιχεία για τον τουρισμό στα νησιά των Βορείων Σποράδων

Η παρουσία της Περιφέρεια ως συνεκθέτης με δικό της περίπτερο στο χώρο του Ελληνικού Οργανισμού τουρισμού ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική σε μία έκθεση η οποία συγκαταλέγεται στις κορυφαίες της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς. Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί σημείο επαφής των κορυφαίων εταιριών και στελεχών του τουρισμού παγκοσμίως.

Στη WTM παρευρέθηκε από την πρώτη μέρα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός όπου είχε επαφές τόσο με στελέχη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, την Υπουργό κα Έλενα Κουντουρά, την τ. Υπουργό Τουρισμού-Τομεάρχη τουρισμού της Ν.Δ. κα Όγα Κεφαλογιάννη, τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ κ. Ανδρεάδη, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιο Χατζημάρκο, όσο και με εκπροσώπους των tour operators Thomas Cook UK, Olympic Holidays, Mediteraneo Holidays, Ionian Weddings, Classic, Cllection traveler republic, Airtours, Top KInisis, Louis Holidays κ.α

«Είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά τα στοιχεία που δείχνουν αύξηση των κρατήσεων κατά 7% για τις Βόρειες Σποράδες αλλά και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου κατά μία εβδομάδα. Αποδεικνύουν στην πράξη πως ο σχεδιασμός και οι δράσεις της Περιφέρειας και των ανθρώπων του τουρισμού για την ενδυνάμωση του Θεσσαλικού τουριστικού προϊόντος αποδίδει καρπούς σε μία περίοδο μάλιστα, που η τοπική οικονομία έχει ανάγκη ανάσες ρευστότητας, όπως αυτές που μας δίνει ο τουρισμός. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, συνεχίζουμε σε πλήρη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς επιδιώκοντας διαρκώς το καλύτερο δυνατό. Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του τουρισμού για την προσπάθεια που καταβάλουν. Είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους, πως η σταθερότητα στη χώρα αποτελεί ανάγκη, για να αφεθεί το υγιές κομμάτι να λειτουργήσει με αμιγώς τουριστικό κριτήριο» σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός.

Ενθαρρυντικά τα φετινά στοιχεία για τον τουρισμό στα νησιά των Βορείων Σποράδων

Τα αποτελέσματα των παραπάνω επαφών υπήρξαν σημαντικά για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, την ανάδειξή της ως προορισμό τεσσάρων εποχών, την επιτυχία καινούργιων συνεργασιών και την επέκταση της τουριστικής περιόδου

Τη Θεσσαλία εκπροσώπησε επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Βορείων Σποράδων κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης.

Από πλευράς του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλίας παρευρέθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας:

– Spyrou hotels Skopelos Γιώργος Μιχάλης
– Dolphin of Skopelos Ιωάννα Ευσταθίου
– Dolphin of Skiathos Αλέκος Ευσταθίου
– Skiathos Palace Άρης και Πέτρος Δερβένης
– Gats Travel Σέργιος Στερεόπουλος
– Kivo Hotel Skiathos Αντώνης Μανιάτης
– Kassandra Bay Skiathos κα Έφη Καλαϊτζίδη
– Pincess Hotel Βίκυ Σαντίκου
– Les hirondelles Κων/νος Λεβέντης (κ υιοί)
– Four Ways Travel Θέκλα Καμένου
– Leda Resorts Πάρης Κονιόρδος
– Milina Holidays Γιώργος Φλέρης




Total
0
Shares
Previous Article

Νέα εκθέματα στο Αστυνομικό Μουσείο της πόλης της Καρδίτσας

Next Article

Την Ευρωπαϊκή Κάρτα Υγείας για κάθε Ευρωπαίο πολίτη προωθεί ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης