Εντατικοποίηση των περιβαλλοντικών ελέγχων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας


Συντονισμός των υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και εντατικοποίηση των περιβαλλοντικών ελέγχων

Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Υδροοικονομίας, Χωρικού Σχεδιασμού, Πολιτικής Γης Και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Κώστα Νούσιου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου με τα Τμήματα Περιβάλλοντος των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Συζητήθηκαν τα προβλήματα που αφορούν τις υπηρεσίες, με την υποστελέχωση, τις μη ξεκάθαρες αρμοδιότητες και όλα τα ζητήματα που αφορούν την κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Ο αντιπεριφερειάρχης αναγνώρισε πως σχεδόν όλες οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες και ευχαρίστησε τους υπαλλήλους που παρά τις αντιξοότητες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να λειτουργούν αποτελεσματικά οι υπηρεσίες. Επίσης ζητήθηκε οι υπηρεσίες να εντείνουν τους προληπτικούς ελέγχους να είναι αμείλικτες σε θέματα μόλυνσης περιβάλλοντος.

Ο κ. Νούσιος τόνισε ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι “πρώτης γραμμής” για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ θα πρέπει να υπάρξει σύνδεση των επιχειρήσεων με την φιλική προς το κλίμα αειφόρο ανάπτυξη, η οποία μπορεί να θεωρηθεί ως μια μεγάλη ευκαιρία για την τόνωση των επενδύσεων και της απασχόλησης στη Θεσσαλία.

Στη σύσκεψη ήταν παρόντες ο κ. Μέγας, ο Διευθυντής Τμήματος Περιβάλλοντος Π.Ε. Θεσσαλίας κ. Κουτσιοτάσιος, οι προιστάμενοι τμημάτων περιβάλλοντος των Π.Ε. και στελέχη των υπηρεσιών.

ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (2)


Total
0
Shares
Previous Article

Ενημέρωση για την οζώδη δερματίτιδα των βοοειδών

Next Article

Εξιχνιάστηκαν 23 περιπτώσεις απάτης μέσω διαδικτύου από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας

Total
0
Share