Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εντατικές προετοιμασίες στη Λάρισα για το Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 

podilatikos giros Larisa

Εντατικές προετοιμασίες στη Λάρισα για το Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 

  • Στις 30 Απριλίου στη Λάρισα το μεγάλο και σπουδαίο αθλητικό γεγονός με διεθνή προβολή για την πόλη
  • Κάλεσμα του Δήμου Λαρισαίων για εθελοντές  

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας hellas-tour.gr που θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Απριλίου έως την 1η Μαίου.

Η  Ελλάδα βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας, με την αναβίωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας έπειτα από 10 χρόνια. Πρόκειται για μια παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση με στόχο να αναδείξει το απαιτητικό άθλημα της ποδηλασίας και φυσικά να προβάλει τις ομορφιές της χώρας.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε  5 αγωνιστικές μέρες,  σε ειδικές διαδρομές (ΕΤΑΠ) συνολικού  μήκους 870 χιλιόμετρων,  από την Κρήτη, έως τα Ιωάννινα.

Εκατόν σαράντα (140) αστέρες της διεθνούς ποδηλασίας  από  20 επαγγελματικές και εθνικές ομάδες, θα συμμετάσχουν στον αγώνα. Τα πέντε ΕΤΑΠ θα πραγματοποιηθούν σε Κρήτη, Αττική, Στερεά Ελλάδα,  Θεσσαλία και Ήπειρο.

Η Λάρισα δεν θα μπορούσε να λείψει από ένα τέτοιο μεγάλη διοργάνωση. Μετά από επαφές  του δημάρχου Απ. Καλογιάννη με τον αν. υπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη και στελεχών της δημοτικής αρχής με εκπροσώπους των διοργανωτών,  καθορίστηκε η Λάρισα να είναι η πόλη τερματισμού του 4ου ποδηλατικού ΕΤΑΠ  το Σάββατο 30 Απριλίου 2022. Ο Δήμος Λαρισαίων βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Cycling Greece που αποτελεί το σχήμα που τελεί υπό την εποπτεία του υφυπουργού Αθλητισμού και έχει αναλάβει τη διοργάνωση του αγώνα. Σχεδιάζονται δράσεις  από τις 27 μέχρι και τις 30 Απριλίου 2022.

Η συμμετοχή της Λάρισας στο Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο οριστικοποιήθηκε στην συνάντηση που έγινε στις 5 Ιανουαρίου, στο Δημαρχείο της Λάρισας με τη συμμετοχή του δημάρχου Απ. Καλογιάννη με τον  Πρόεδρο  της Οργανωτικής Επιτροπής της Cycling Greece, του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου κ Γιώργο Λεβεντάκη. 

Ο τερματισμός στην πόλη της Λάρισας και η απονομή  των κυπέλλων το Σάββατο 30 Απριλίου, θα έχει τηλεοπτική κάλυψη από κανάλια παγκόσμιας εμβέλειας και απ’ ευθείας μετάδοση σε 200 χώρες του πλανήτη. Η Λάρισα θα υποδεχθεί και θα φιλοξενήσει τους αστέρες της παγκόσμιας ποδηλασίας και ένα σημαντικό αθλητικό αλλά και πολιτιστικό γεγονός που συμβάλει καθοριστικά στην εξωστρέφεια και την προβολή της.

Για την επιτυχία στην υλοποίηση ενός τόσο μεγάλου αθλητικού γεγονότος καθοριστική σημασία έχει και συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας. Οι φορείς της πόλης , τα σχολεία, οι δημότες καλούνται να συμμετέχουν και να στηρίξουν αυτή την κορυφαία διοργάνωση.

Δηλώστε εθελοντές για την υποστήριξη των δράσεων που θα οργανωθούν

Συμπλήρωσε την Φόρμα εθελοντή για τον ποδηλατικό γύρο (αλλά και σε άλλες δράσεις του Δήμου Λαρισαίων) στον ιστότοπο του Δήμου Λαρισαίων https://www.larissa.gov.gr ή με κλικ στο https://www.larissa.gov.gr/el/e-upiresies/thelw-na-prosferw-se-draseis-tou-dimou-larisaiwn .

podilatikos giros Larisa1 podilatikos giros Larisa2 podilatikos giros Larisa




Total
0
Shares
Previous Article
Συνεχίζονται οι καθαρισμοί σε θυροφράγματα του Ενιπέα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Συνεχίζονται οι καθαρισμοί σε θυροφράγματα του Ενιπέα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Next Article
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Λάρισα & Μαγνησία

Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο νομό Τρικάλων λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων