Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας: Αναγκαία η άμεση ενίσχυση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών

Ένωση Περιφερειών: Αναγκαία η άμεση ενίσχυση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών με έμφαση στις Περιφερειακές Ενότητες που εδρεύουν τα 14 αεροδρόμια, τα οποία εκχωρήθηκαν στη Fraport

Την άμεση ενίσχυση με προσωπικό και μέσα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στην περιφέρεια και κυρίως στις Περιφερειακές Ενότητες που εδρεύουν τα 14 αεροδρόμια τα οποία εκχωρήθηκαν στη Fraport ζητεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Όπως επισημάνθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΝΠΕ από την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάννα Καλογήρου και τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θόδωρο Γαλιατσάτο, στο πλαίσιο  υλοποίηση της σύμβασης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Fraport για την ανάληψη των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στα 14 αεροδρόμια από το Πυροσβεστικό Σώμα, αξιόμαχο και έμπειρο προσωπικό μεταφέρεται από 1ης  Απριλίου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία των 14 αεροδρομίων με αποτέλεσμα να αποδυναμωθούν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες στην οικεία Περιφερειακή Ενότητα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιχειρησιακή ετοιμότητά τους.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε το παράδειγμα νησιών του Αιγαίου και του Ιονίου όπου σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και η μισή δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος μεταφέρεται στο αεροδρόμιο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκές προσωπικό ούτε καν για τις βάρδιες.

Το ΔΣ της ΕΝΠΕ εκφράζει την έντονη ανησυχία του εν όψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου και ζητεί την άμεση ενίσχυση με προσωπικό και μέσα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών.




Total
0
Shares
Previous Article

Τρίκαλα: Παίρνει σάρκα και οστά η αδελφοποίηση των Δήμων Τρικκαίων και Αντιπάρου

Next Article

Γενική συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Μουζακίου