Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εννέα νέες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις στην Π.Ε. Καρδίτσας με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Εννέα νέες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις στην Π.Ε. Καρδίτσας με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας - Εβδομήντα δυο νέες πολιτιστικές εκδηλώσεις, συνέδρια, ημερίδες και φεστιβάλ διοργανώνονται στην Π.Ε Τρικάλων - Νέες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Π.Ε. Καρδίτσας με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Εννέα νέες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις στην Π.Ε. Καρδίτσας με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Εννέα νέες εκδηλώσεις διοργανώνονται στην Π.Ε. Καρδίτσας το επόμενο διάστημα με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Σε δημιουργική συνεργασία με Δήμους, Πολιτιστικούς Συλλόγους και άλλους φορείς η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει διαχρονικά εκδηλώσεις που συμβάλλουν στη διατήρηση και προβολή της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς, κινητοποιούν τις τοπικές κοινωνίες, προσφέρουν ποιοτική δωρεάν ψυχαγωγία, ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και προωθούν την κοινωνική, τουριστική και οικονομική ανάπτυξη. Οι νέες εκδηλώσεις που εγκρίθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας είναι οι εξής:

-«Αναβίωση του εθίμου της Πρωτομαγιάς», στο ξωκκλήσι του Αγίου Αθανασίου στο Αρτεσιανό τον Μάιο  2023. Πολιτιστική εκδήλωση με παρουσίαση παραδοσιακών-τοπικών χορών και παραδοσιακά τραγούδια του Μαγιού. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας και ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αρτεσιανού.

– «Άγνωστος Πολιτισμός των Τσιγγάνων» στους Σοφάδες, στη Μαύρικα και στο Παυσίλυπο τον Μάιο 2023. Εκδήλωση αναβίωσης παραδοσιακών εθίμων του γάμου των Ρομά, με συνοδεία παραδοσιακής μουσικής. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας και ο Σύλλογος Ρομά χωρίς Σύνορα.

«2ο Φεστιβάλ Χορού & Παράδοσης-Καλλιχόρεια 2023» στην Καρδίτσα τον Ιούνιο 2023. Πολιτιστική εκδήλωση υπερτοπικού χαρακτήρα, με προσκεκλημένους Συλλόγους από όλη την Ελλάδα. Συνδιοργανωτές  είναι Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας και ο Χορευτικός Λαογραφικός Σύλλογος Καρδίτσας «Καλλίχορος».

«1o ARGITHEA MOUNTAIN RACE» στην Αργιθέα τον Ιούνιο 2023. Η πρώτη εκδήλωση πολιτιστικού-αγωνιστικού χαρακτήρα στο συγκεκριμένο υψόμετρο. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πετρίλου.

«Επετειακό 16ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα – 11ο Πανθεσσαλικό Κύπελλο Αγωνιστικού Τάβλι» στη Καρδίτσα, τον Ιούνιο 2023. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας και ο Όμιλος Καρδίτσας – Σύγχρονο Τάβλι.

HIP HOP PHILOSOPHY στην Καρδίτσα, τον Ιούλιο  2023. Εκδήλωση με σκοπό τη δημιουργία forum με αποκλειστικό θέμα τη μουσική hip hop  και την προσέλκυση νέων που ασχολούνται με το μουσικό είδος και δημιουργούν video clip στην πόλη της Καρδίτσας.

«Ηλιογιορτή» στον Ηλιά Καρδίτσας τον Ιούλιο 2023. Αφορά στην αναβίωση του πάλαι ποτέ πανηγυριού του χωριού με παραδοσιακή μουσική και προβολή ντοκιμαντέρ του Ηλιά. Συνδιοργανωτές είναι Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας και η Εταιρεία Φίλων Πολιτισμού και Αντιπτέρισης «ΗΛΙΑΣ».

«Παραδοσιακά Ακούσματα Αμαράντου» στον Αμάραντο Καρδίτσας τον Αύγουστο 2023. Μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, με παρουσίαση τοπικών ηθών και εθίμων. Συνδιοργανωτές είναι Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαράντου.

– Διεθνές Φεστιβάλ «ΜΕΝΕΛΑΪΔΙΑ 2023» στην Καρδίτσα, τον Αύγουστο 2023.

Πρόκειται για έναν καταξιωμένο θεσμό πανελλαδικής εμβέλειας και κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και αποτελεί μια σταθερή γέφυρα επικοινωνίας με τους απόδημους, προβάλλοντας τον πολιτισμό και τους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας και ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Καρδίτσας «ΜΕΝΕΛΑΪΣ».




Total
0
Shares
Previous Article
Σύλληψη τριών ημεδαπών για κλοπή από οικία - Σύλληψη ημεδαπού για το αδίκημα του εμπρησμού - Συνελήφθη ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας με 100 γραμμάρια κάνναβης - Συνελήφθη ημεδαπός για κλοπή σε Ιερό Ναό στην περιοχή του Δήμου Σοφάδων - Εξιχνίαση δύο περιπτώσεων κλοπής οχημάτων στη Λάρισα

Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή του Παλαμά να καλλιεργεί 19 φυτά υπνοφόρου μήκωνος

Next Article
gimnasio karditsas episkepsi Trikala

Οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας σε τέσσερις επιχειρήσεις