Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ενίσχυση αναχωμάτων στον Πορταϊκό Ποταμό με έργο 3 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Portaikos potamos katharisma

Ενίσχυση αναχωμάτων στον Πορταϊκό Ποταμό με έργο 3 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η ενίσχυση και αποκατάσταση των αναχωμάτων του Πορταϊκού ποταμού στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Αντικείμενο του έργου είναι η ενίσχυση των αναχωμάτων του Πορταϊκού ποταμού με σκοπό την αντιπλημμυρική προστασία οικισμών, εγκαταστάσεων και υποδομών.

«Ξεκινάμε ένα ακόμη έργο με στόχο την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών που διασχίζει ο  Πορταϊκός ποταμός στα Τρίκαλα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, το πρόγραμμα αντιπλημμυρικών έργων ύψους άνω των 70 εκατ. ευρώ που έχουμε σχεδιάσει, χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες, απέτρεψε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές που κατά το παρελθόν αντιμετώπιζαν μεγάλα προβλήματα» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Περιλαμβάνονται οι εξής εργασίες:

  • Ενίσχυση των αναχωμάτων από υλικά της κοίτης του ποταμού,
  • Επισκευή της επένδυσης των αναχωμάτων με συρματοκυλίνδρους καθώς και κατασκευή επένδυσης αναχωμάτων, όπου απαιτείται,
  • Καθαρισμός κοίτης του ποταμού από επιχώσεις λόγω των πλημμυρών,
  • Προστασία θεμελίων γεφυρών, όπου απαιτείται.



Total
0
Shares
Previous Article
Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Δρόμος Βραγκιανά - Ραπτόπουλο: «Ελλάς το μεγαλείο σου»…

Next Article
xamogelo paidi Trikala

Συνεργασία με «Χαμόγελο» για το παιδί στα Τρίκαλα