Ενισχύονται οι δυνάμεις στην περιοχή των Φαρσάλων για τη διαχείριση των επιπτώσεων του Διομήδη

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην περιοχή των Φαρσάλων για τη διαχείριση των επιπτώσεων του Διομήδη

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην περιοχή των Φαρσάλων για τη διαχείριση των επιπτώσεων του Διομήδη

Συστάσεις προς τους πολίτες από το Ενιαίο Τοπικό Συντονιστικό Όργανο ΠΕ Λάρισας που συνεδρίασε εκτάκτως  στο Ευίδριο

Σήμερα το απόγευμα, στο κτίριο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φαρσάλων στο Ευίδριο, συγκλήθηκε και συνεδρίασε το Ενιαίο Τοπικό Συντονιστικό Όργανο  Π.Ε. Λάρισας προκειμένου  να αποτιμήσει την ως τώρα κατάσταση στην περιοχή των Φαρσάλων και να δρομολογήσει νέες δράσεις για τη διαχείριση και αντιμετώπιση της  επικίνδυνου καιρικού φαινομένου  Διομήδης  που πλήττει με σφοδρότητα την περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της  σύσκεψης διαπιστώθηκε ότι έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τα Σχέδια Διαχείρισης Κρίσεων πλημμυρικών φαινομένων και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις που παρουσιάζει η σφοδρή κακοκαιρία και αποφασίστηκαν τα εξής:

Απευθύνεται έκκληση προς τους πολίτες να ακολουθούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών

-Οι πολίτες να μην διέρχονται από αφύλακτες διαβάσεις

-Οι πολίτες μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 199 (Πυροσβεστική) και στα τηλέφωνα 6973 860110, 24910 26072 και 24910 25199 για πληροφορίες και αιτήματα

-Οι δυνάμεις ενισχύονται και παραμένουν στην περιοχή μέχρι την εκτόνωση του καιρικού φαινομένου

-Έχει γίνει προληπτική εκκένωση της Υπέρειας Φαρσάλων

-Ο Δήμος όρισε ξενοδοχείο για την φιλοξενία όσων  κατοίκων χρειαστεί

Στη σύσκεψη συμμετείχαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Πινακάς, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Καραλής, ο περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Μπίλλης, ο δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου,  ο περιφερειακός διοικητής Π.Υ. Θεσσαλίας Ευάγγελος Φαλάρας, ο διοικητής ΔΙ.Π.Υ.Ν. Λάρισας Σάββας Τσολάκης, ο αστυνομικός υποδιευθυντής Λάρισας Ευάγγελος Πελεκάνης,  ο διοικητής ΕΜΑΚ Χρήστος Ζουναλής,  ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Φαρσάλων Δημήτρης Γούσιας και  η προϊσταμένη Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας Βάγια Κωστούλη.

Total
0
Shares