Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ενισχύεται το ΣΕΠΕ με 121 νέους επιθεωρητές εργασίας μετά από δεκάδες καταγγελίες για παρανομίες

sepe 1

Ενισχύεται το ΣΕΠΕ με 121 νέους επιθεωρητές εργασίας μετά από δεκάδες καταγγελίες για παρανομίες 

Μετά τις καταγγελίες από διάφορους εργασιακούς χώρους για αυθαιρεσίες εργοδοτών, το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, ενισχύεται με 121 επιθεωρητές.

Έπειτα από τηλεδιάσκεψη του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη με τα διευθυντικά στελέχη του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, επισημάνθηκε:

– Ο προγραμματισμός των ελέγχων καταστρώνεται με γνώμονα αφενός τα δεδομένα της πανδημίας και αφετέρου το ιστορικό της παραβατικότητας των κλάδων της αγοράς.

Ενισχύεται το ΣΕΠΕ με 121 νέους επιθεωρητές εργασίας

Στο πλαίσιο αυτό θα δοθεί έμφαση σε κλάδους όπως ταχυμεταφορές, αποθήκευση, υγεία, delivery, τηλεφωνική εξυπηρέτηση κ.α., και σε ζητήματα που αφορούν την χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας, την τήρηση αποστάσεων, την τήρηση της νομοθεσίας για τις αναστολές, την τηλεργασία κ.α. Οι έλεγχοι θα προσανατολίζονται στις περιοχές όπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι μεγαλύτερο.

– Παραμένουν σε προτεραιότητα οι ελεγκτικές δραστηριότητες που αφορούν την αδήλωτη ή υποδηλωμένη εργασία, την τήρηση του ωραρίου, θέματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία κ.α.

– Το επόμενο διάστημα το ΣΕΠΕ θα ενισχυθεί με 121 επιθεωρητές, καθώς έχουν εγκριθεί 54 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και 67 μετακινήσεις μέσω του μηχανισμού της κινητικότητας.

– Παράλληλα, προχωρά η αναβάθμιση της υποδομής Πληροφορικής που θα επιτρέψει την ταχύτερη και ασφαλέστερη διεξαγωγή των ελέγχων με επιτόπου (μέσω διαδικτύου και φορητής συσκευής) εξακρίβωση των στοιχείων του ελεγχόμενου.

Υπενθυμίζεται, ότι καταγγελίες που σχετίζονται με τα θέματα αρμοδιότητας του ΣΕΠΕ υποβάλλονται τηλεφωνικά στο τηλεφωνικό κέντρο 15512 ή ηλεκτρονικά μέσω του site του ΣΕΠΕ https://www.sepenet.gr/liferayportal/2




Total
0
Shares
Previous Article

Εκτεταμένη φοροδιαφυγή «Πού μπλοκάρουμε;»

Next Article
Συνελήφθη για φωτιά σε τρεις κάδους ανακύκλωσης

Έκαψε τρεις κάδους ανακύκλωσης και συνελήφθη

Related Posts