Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ενισχύει την αντιπλημμυρική προστασία σε Γελάνθη και Μουζάκι η Περιφέρεια Θεσσαλίας

kerasiotis antiplhmyrika

 

Ενισχύει την αντιπλημμυρική προστασία σε Γελάνθη και Μουζάκι η Περιφέρεια Θεσσαλίας με προϋπολογισμού 248.000 ευρώ

Στην αντιπλημμυρική προστασία του Μουζακίου και της Γελάνθης εντός της ευρείας κοίτης του Πάμισου ποταμού προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του έργου: «Αποκατάσταση βλαβών που προκληθήκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή του Δήμου Μουζακίου στο Δ.Δ. Γελάνθης εντός της ευρείας κοίτης του Πάμισου ποταμού».

Το έργο είναι προϋπολογισμού 248.000 € και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες για την αποκατάσταση των βλαβών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα στις περιοχές αυτές στον Πάμισο ποταμό. Αναλυτικά οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι:

  • Καθαρισμός της ευρείας κοίτης σε σποραδικές θέσεις
  • Συντήρηση, αποκατάσταση και ενίσχυση αναχωμάτων

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε ότι «υπογράψαμε ένα σημαντικό έργο για το Δημοτικό Διαμέρισμα Γελάνθης και το Δημοτικο Διαμέρισμα Μουζακίου προϋπολογισμού 248.000 ευρώ. Είναι ένα έργο ουσίας που δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας και αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων. Ένα έργο το οποίο αντιμετωπίζει ακραία καιρικά φαινόμενα. Τα αντιπλημμυρικά έργα είναι απολύτως απαραίτητα λόγω των έντονων φαινομένων που είναι απόρροια της κλιματικής αλλαγής. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα δημιουργούν προβλήματα τόσο στην ασφάλεια της ζωής και των περιουσίων των ανθρώπων αλλά και στις καλλιέργειες. Προσπαθούμε μέσα από τις παρεμβάσεις μας να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους καταστάσεις».




Total
0
Shares
Previous Article
agorastos digital

Παρέμβαση Αγοραστού για το φράγμα της Μεσοχώρας

Next Article
Επιτυχημένο το 2ο εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ Δ. Τρικκαίων

Επιτυχημένο το 2ο εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ Δ. Τρικκαίων

Related Posts

Papakostas Dimitris metalio
Διαβάστε περισσότερα

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης Ο Δημήτρης Παπακώστας από…