Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ενημερωτικό για τις Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας

εκπαίδευση

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών του ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας Γεωργίας Αμπατζή και Χρήστου Παπαστάθη, εκπροσώπων της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών 

Καρδίτσα 30/3/2019

ΘΕΜΑ: «Μεταθέσεις 2019»

Συναδέλφισσες,/συνάδελφοι,

Σχετικά με τις μεταθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από το ΥΠΠΕΘ και σε ό,τι αφορά τον ν. Καρδίτσας, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

Γενική και Επαγγελματική Εκπαίδευση: φεύγουν 3 εκπαιδευτικοί από τον νομό (ΠΕ04.02-Χημικών, ΠΕ03-Μαθηματικών, ΠΕ78-Νομικών). Την περσινή χρονιά ήρθε 1 εκπαιδευτικός  και έφυγαν 3.

ΣΜΕΑΕ/ΕΕΕΕΚ – ΚΕΣΥ: Στο ΚΕΣΥ Καρδίτσας μετατίθενται 2 εκπαιδευτικοί διάθεσης ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας με εξειδίκευση στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και τη Συμβουλευτική και φεύγει 1 για ΚΕΣΥ γειτονικού νομού. Στα ΣΜΕΑΕ/ΕΕΕΕΚ έρχονται 2 εκπαιδευτικοί (ΠΕ02-Φιλόλογος, ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής) και φεύγουν 4 (ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ80, ΠΕ88.02). Πέρσι είχε έρθει 1 εκπαιδευτικός.

Μουσικό σχολείο (πλην ΠΕ79.01): έρχεται 1 συνάδελφος ΠΕ04.01-Φυσικός και φεύγει 1 ΠΕ02-Φιλόλογος. Πέρσι είχαν έρθει με μετάθεση 4 εκπαιδευτικοί.

Οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ08, ΠΕ79 και ΠΕ91 θα ανακοινωθούν συνολικά – για ΠΥΣΔΕ, για Μουσικά και για Καλλιτεχνικά – τις επόμενες ημέρες μετά την συγκρότηση των Καλλιτεχνικών Επιτροπών.

Πανελλαδικά ικανοποιήθηκε το 56,85% των αιτήσεων σε ΣΜΕΑΕ/ΕΕΕΕΚ (πέρσι το 32,24%), το 89,77% στα ΚΕΣΥ με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό (οι κενές οργανικές θέσεις συστάθηκαν με το άρθρο 9 του ν. 4547/2018), στα Μουσικά σχολεία οι 51 από τις 383 αιτήσεις γενικής παιδείας (κάποιες δεν πληρούσαν τις τυπικές προϋποθέσεις)  και μόλις το 7,38% (πέρσι το 7,07%) των αιτήσεων στη γενική εκπαίδευση.

Για τα κενά που δόθηκαν από το ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας, είχαμε ενημερώσει με προηγούμενο ενημερωτικό.

Με την ανακοίνωση των μεταθέσεων που ολοκληρώθηκαν εντός του Μαρτίου – γεγονός που κρίνεται θετικό και συμπαρασύρει τις υπόλοιπες υπηρεσιακές μεταβολές –  θα ακολουθήσει χρονοδιάγραμμα συνεδριάσεων του ΚΥΣΔΕ και έκδοση εγκυκλίων:

  • Οι αιτήσεις για αμοιβαία μετάθεση υποβάλλονται μέσα σε 15 ημέρες από την ανακοίνωση των γενικών μεταθέσεων.
  • Οι μετατάξεις εκπαιδευτικών από κλάδο σε κλάδο αλλά και από την Β/θμια στην Α/θμια και το αντίστροφο, εξετάζονται από το ΚΥΣΔΕ μετά τις μεταθέσεις και εφόσον υπάρχει οργανικό κενό στην αιτούμενη περιοχή μετάταξης.
  • Αναμένεται η έκδοση της εγκυκλίου των αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε ΠΥΣΔΕ και φορείς.

Πάγιο αίτημα του εκπαιδευτικού κινήματος είναι οι υπηρεσιακές μεταβολές να έχουν ολοκληρωθεί έγκαιρα έως τις  30 Ιουνίου.

Μετά τις μετατάξεις θα υπάρξει χρονοδιάγραμμα συνεδριάσεων του ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας, για απόδοση νέων οργανικών θέσεων στις σχολικές μονάδες του νομού. Οι οργανικές θέσεις δίνονται με προτεραιότητα: 1. οργανικά υπεράριθμοι/ες, 2. ειδικές κατηγορίες, 3. Αιτούντες/ούσες βελτίωσης – μετατιθέμενοι/ες – διάθεση ΠΥΣΔΕ.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε υπηρεσιακό ή/και συνδικαλιστικό ζήτημα.

Καλή δύναμη σε όλες και όλους.

Γεωργία Αμπατζή
Αιρετό τακτικό μέλος ΠΥΣΔΕ
Τηλ: 6945997748
ηλ.δ/νση: (geoampatzi@sch.gr)
Χρήστος Παπαστάθης
Αιρετό αναπληρωματικό μέλος ΠΥΣΔΕ
Τηλ: 6936745107
ηλ.δ/νση: (chrisnpapas@gmail.com)

Εκπρόσωποι της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών




Total
0
Shares
Previous Article
aggelis nikolaos

Επανάσταση 1821 - Καταρρίπτοντας την διεθνιστική προπαγάνδα

Next Article

Αλλαγές στους Αντιδημάρχους στο Δήμο Μουζακίου

Related Posts