Ενημερωτική επιστολή επιβολής προστίμων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας

pirosvestiki oxima

Ενημερωτική επιστολή επιβολής προστίμων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας

  1. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών και επιχειρήσεων, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη 19/2022 «Διαδικασία επιβολής διοικητικών προστίμων για παραβάσεις επί κανονιστικών διατάξεων νομοθεσίας πυροπροστασίας» (όπως τροποποιήθηκε και ισχύει), η Πυροσβεστική Υπηρεσία διενεργεί εκτάκτους ελέγχους διαπίστωσης της τήρησης των μέτρων ενεργητικής πυροπροστασίας που προβλέπονται για τις πάσης φύσεως εγκαταστάσεις-επιχειρήσεις.
  2. Εφίσταται η προσοχή των ιδιοκτητών-εκμεταλλευτών όσον αφορά την συντήρηση κάθε έτος, των μέτρων ενεργητικής πυροπροστασίας που προβλέπονται για την εκάστοτε χρήση καθώς και την παράλληλη ενημέρωση του βιβλίου ελέγχου-συντήρησης των μέσων ενεργητικής πυροπροστασίας (κόκκινο βιβλίο) της επιχείρησης.
  3. Επισημαίνεται ότι το ελάχιστο δυνατό επιβαλλόμενο πρόστιμο είναι τα διακόσια ευρώ (200€) και το μέγιστο τα πέντε χιλιάδες ευρώ (5.000€) αναλόγως της βαρύτητας της παράβασης κατ’ επιταγή του Ν.4667/2020 Αριθ. 167.
  4. Ενόψει των εορτών και με σκοπό τη διαπίστωση τήρησης των μέτρων και μέσων πυροπροστασίας σε επιχειρήσεις – εγκαταστάσεις, οικονομικές δραστηριότητες, στις οποίες παρατηρείται αυξημένη κίνηση και συνάθροιση ατόμων, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια του κοινού και των εργαζομένων σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς ή άλλης έκτακτης ανάγκης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας θα διενεργήσει τακτικούς – δειγματοληπτικούς ή/και έκτακτους ελέγχους.
  5. Κατά τη διενέργεια των ελέγχων θα λαμβάνονται υποχρεωτικά όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας από το κορωνοϊό (COVID-19), σύμφωνα με το ενημερωτικό υλικό και τις εξειδικευμένες οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣTotal
1
Shares
Previous Article
Spiros Taliadouros 22

Το κόστος των αρνητών εμβολιασμού - Επισημάνσεις Σπύρου Ταλιαδούρου

Next Article
sport xalikovouno

ΣΠΟΡΤ: Χειμερινή ανάβαση στο χαλικόβουνοTotal
1
Share