Ενημερωτική εκδήλωση του έργου INTERGEN

Ενημερωτική εκδήλωση του έργου INTERGEN

Ενημερωτική εκδήλωση του έργου INTERGEN

Η εκδήλωση διάχυσης αποτελεσμάτων του Έργου INTERGEN – European Inter-Generational Support Career Development Initiative (Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Ανάπτυξης Καριέρας μέσω της υποστήριξης της διαγενεακής μάθησης) πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 19 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Κιέριον.

Ο στόχος του έργου INTERGEN, μιας πρωτοβουλίας που υλοποιείται από ομάδα 8 εταίρων από 7 κράτη μέλη της ΕΕ, είναι η ενίσχυση των δεξιοτήτων, της κοινωνικής συνοχής και της ευρωπαϊκής ταυτότητας των ενηλίκων με χαμηλή εξειδίκευση, ιδίως εκείνων που είναι κάτω των 30 ή άνω των 50 ετών. Συντονιστής του είναι ο γαλλικός φορέας “Association Pour Le Developpement Des Initiatives Citoyennes Et Europeennes”, με τη συμμετοχή εταίρων από την Ισλανδία (Skref fyrir Skref ehf / Step by step), την Ιταλία (ETN School s.r.l.), τη Λετονία (Biznesa Makslas Un Technologiju Augstskola Riseba), τη Φινλανδία (Anmiro Oy), το Ηνωμένο Βασίλειο (European Placement Network Limited) και την Ελλάδα (ΑΝ.ΚΑ Α.Ε.).

Το Έργο, ανέπτυξε τη μέθοδο INTERGEN BRIDGE, η οποία προάγει την κοινωνική ένταξη και τη βελτίωση της προσέγγισης των ατόμων με λιγότερες ευκαιρίες, μέσα από την οικοδόμηση γεφυρών μεταξύ των γενεών.

Όλες οι παρουσιάσεις της εκδήλωσης αφορούσαν τη διαγενεακή κατάρτιση στο πλαίσιο της εκπαίδευσης ενηλίκων και την πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Αναλυτικά από την ΑΝΚΑ ΑΕ, η κα. Τριάντου Λαμπρινή ως Υπεύθυνη παρουσίασε το πρόγραμμα ενώ η κα. Παπακυρίτση Βένια, Εκπαιδευτικός παρουσίασε το Εκπαιδευτικό Υλικό που αναπτύχθηκε. Στη συνέχεια η κα. Μαλιώρα Μαρία από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο E-SCHOOL, παρουσίασε τα προγράμματα ERASMUS+: «Let me tell you .. A call to illusion so that emptied Europe and the seniors feel part of the XXI century through training in digital skills» και το «Professional reconversion to ensure a better professional future» και η κα. Χατζηδημητριάδου Παναγιώτα από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο Κ.Ε.Κ. ΕΥΡΩΙΔΕΑ, ανέπτυξε το θέμα της κατάρτισης εργαζομένων (ΔΥΠΑ). Η κα. Καρκαλέτση Ελευθερία, Διευθύντρια ΙΕΚ της ΔΥΠΑ, αναφέρθηκε στις ειδικότητες και την απορρόφηση στην αγορά εργασίας των αποφοίτων του ΙΕΚ και τέλος, ο κ. Μπαλωμένος Θεόδωρος, Διευθυντής Πειραματικού Δ.ΙΕΚ Καρδίτσας, μίλησε για τη Διαγενεακή κατάρτιση μέσω των προγραμμάτων του Ινστιτούτου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ανοιχτή συζήτηση και τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων, καθώς και με την παρέμβαση του γενικού διευθυντή της ΑΝΚΑ, κ. Ευάγγελου Σακελλαρίου για το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των φορέων της εκπαίδευσης ενηλίκων στη περιοχή μας.
Total
0
Shares