Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ενημερωτική εκδήλωση για την οδική ασφάλεια στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καρδίτσας

  Την Δευτέρα 20/2/17 το ΣΔΕ Καρδίτσας στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης – ενημέρωσης των εκπαιδευομένων μας σε θέματα οδικής  ασφάλειας, φιλοξένησε τον αστυνόμο Β΄ κ. Σωτηρόπουλο Τηλέμαχο, υποδιοικητή Τροχαίας Καρδίτσας, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων που έχει ως αποτέλεσμα βαρύ φορτίο αίματος στην άσφαλτο από την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

sde atiximata 2

Ο αναφερόμενος ενημέρωσε τους εκπαιδευόμενους και τους εκπαιδευτικούς για την οδική συμπεριφορά των πεζών, ποδηλατών, οδηγών φορτηγών – αυτοκινήτων και μοτοσικλετιστών, για τους κανόνες του Κ.Ο.Κ, για τις βασικές παραβάσεις των οδηγών και για την αναγκαιότητα τήρησης των οδικών σημάτων, της χρήσης της ζώνης και του κράνους. Μέσα από τα βίντεο και την εμπεριστατωμένη και εκτενή  αναφορά σε αληθινά δυστυχήματα κατανοήσαμε την αναγκαιότητα πιστής εφαρμογής των νόμων και των κανόνων  της τροχαίας για ασφαλή ταξίδια. Ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις και απορίες από όλους.

sde atiximata 1

Το σχολείο μας, οι εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευόμενοι ευχαριστούν θερμά τον κ. Σωτηρόπουλο για την ουσιαστική και αναλυτική παρουσίαση.

sde atiximata 3

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσας λειτουργεί από το 2004 και είναι ένα καινοτόμο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Πολλοί από τους μαθητές μας είναι ΡΟΜΑ και μετανάστες. Το πρόγραμμα των ΣΔΕ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση (ΕΣΠΑ 2014-2020)» που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ και του Ελληνικού Δημοσίου. Εποπτεύονται από το την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Υπηρετούν την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της εκπαίδευσης και στόχοι είναι η επανασύνδεση με την τυπική εκπαίδευση, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων και η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Σουφλάκος Βασίλειος

Φυσικός – MSc Τηλεπικοινωνίες

Διευθυντής ΣΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 




Total
0
Shares
Previous Article

Πλούσιο το πρόγραμμα των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων στο Δήμο Μουζακίου

Next Article

ΝΟΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Βλάπτουν τη χώρα, ζημιώνουν την οικονομία και εμπαίζουν τους πολίτες