Ενημερωτική εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ένωση στα Δημοτικά Σχολεία Οιχαλίας και Φαρκαδόνας Τρικάλων και στο 1ο Γυμνάσιο Παλαμά

Ενημερωτική εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ένωση στα Δημοτικά Σχολεία Οιχαλίας και Φαρκαδόνας Τρικάλων και στο 1ο Γυμνάσιο Παλαμά

Από το Europe Direct Καρδίτσας της ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε.

Το Europe Direct Καρδίτσας της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε., σε συνεργασία με τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των 2ου Δημοτικού Σχολείου Οιχαλίας, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φαρκαδόνας και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φαρκαδόνας, πραγματοποίησε την Πέμπτη και Παρασκευή 18 και 19/02/2016 ενημερωτικές εκδηλώσεις σχετικά με την Πολυγλωσσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης την Τρίτη 23/02/2016 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ενημέρωσης και προετοιμασίας δράσης Teachers 4 Europe στο 1ο Γυμνάσιο Παλαμά σε συνεργασία με την Διευθύντρια και την Εκπαιδευτικό κα Παπαχριστοδούλου.

Οι εκδηλώσεις, τις οποίες παρακολούθησαν οι μαθητές, είχαν ως σκοπό να φέρουν σε επαφή τους μαθητές με την Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορούσαν την ιστορική διαδρομή από την ίδρυσή της έως και τις ημέρες μας, τον τρόπο που λειτουργούν οι θεσμοί και τα όργανά της, ενώ έγινε και αναφορά στο τι σημαίνει, ειδικά για τους νέους, να είναι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα δικαιώματά τους και τα πλεονεκτήματα που αυτό τους δίνει.

Για το θέμα της γνώσης ξένων γλωσσών, της πολυγλωσσίας και τη σημασία της, έγιναν ειδικές παρουσιάσεις καθώς και διαδραστικά παιχνίδια – quiz σε συνεργασία με τους δασκάλους ξένων γλωσσών.

Επιπλέον, έγινε αναφορά και σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της εποχής μας, την κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος, που αποτελεί βασική πολιτική προτεραιότητα της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης στους μαθητές μοιράστηκε και έντυπο πληροφοριακό υλικό.

Οι εκδηλώσεις σε σχολεία και η ενημέρωση μαθητών αποτελούν μέρος των συνολικών ενημερωτικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί σε ετήσια βάση το Europe Direct Καρδίτσας για θέματα σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορούν συγκεκριμένες ομάδες πολιτών ή/και το ευρύ κοινό. Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις για μαθητές θα συνεχιστούν το 2016 και σε άλλα σχολεία της περιοχής μας.

Το Europe Direct Καρδίτσας πέραν των εκδηλώσεων που οργανώνει είναι επίσης καθημερινά στη διάθεση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής για πληροφόρηση σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πληροφορίες :

Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Καρδίτσας

Αναπτυξιακή Καρδίτσας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α.

Μεγ. Αλεξάνδρου 34, Καρδίτσα

Τηλ. 2441042363

e-mail: europedirect@anka.gr

www.europedirectkarditsa.gr

ΑΛΕΞΑΚΟΣ ΦΩΤΙΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
Total
0
Shares
Previous Article

Επιμελητήριο Καρδίτσας: Μητρώο Φορέων Εκμετάλλευσης και εμπόρων ξυλείας

Next Article

Συμμετοχή του Δήμου Τρικκαίων στο πρόγραμμα InSmart


Total
0
Share