Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ενημερωτική εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ένωση στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας

Από το Europe Direct Καρδίτσας της ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε.

Από το Europe Direct Καρδίτσας της ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε.

Το Europe Direct Καρδίτσας της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε., σε συνεργασία με την Διευθύντρια και τους καθηγητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, πραγματοποίησε την Πέμπτη 07/04/2016  ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με την Ανακύκλωση και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν οι μαθητές, είχε ως σκοπό να φέρει σε επαφή τους μαθητές με την έννοια της ανακύκλωσης το σκοπό της, την εξοικονόμηση πρώτων υλών και το σωστό τρόπο που πρέπει να ανακυκλώνουμε. Έγινε ειδική παρουσίαση καθώς και διαδραστικό παιχνίδι – quiz  σε συνεργασία με την καθηγήτρια ξένων γλωσσών.

Επιπλέον, έγινε αναφορά και σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της εποχής μας, την κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος, που αποτελεί βασική πολιτική προτεραιότητα της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Οι εκδηλώσεις σε σχολεία και η ενημέρωση μαθητών αποτελούν μέρος των συνολικών ενημερωτικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί σε ετήσια βάση το Europe Direct Καρδίτσας για θέματα σχετικά με  την Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορούν συγκεκριμένες ομάδες πολιτών ή/και το ευρύ κοινό. Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις για μαθητές θα συνεχιστούν το 2016 και σε άλλα σχολεία της περιοχής μας.

Το Europe Direct Καρδίτσας πέραν των εκδηλώσεων που οργανώνει είναι επίσης καθημερινά στη διάθεση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής για πληροφόρηση σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πληροφορίες :

Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Καρδίτσας
Αναπτυξιακή Καρδίτσας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α.
Μεγ. Αλεξάνδρου 34, Καρδίτσα
Τηλ. 2441042363
e-mail: europedirect@anka.gr
www.europedirectkarditsa.gr

ΑΛΕΞΑΚΟΣ ΦΩΤΙΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.




Total
0
Shares
Previous Article

Προσφορά της εταιρείας “Σκυροδομή ΙΚΕ” σε άπορους στην Καρδίτσα

Next Article

Γιατί παιδί μου φοράς αντιχριστιανικά παπούτσια; (Αληθινή Ιστορία)