Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ενημερωτική εκδήλωση για την ελονοσία, στην Καρδίτσα

Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιουνίου
elonosia ekdilosi Karditsa slide

 

 Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά σε συνεργασία με τις δομές παροχής βασικών αγαθών “Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο” της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας διοργάνωσε με επιτυχία ενημερωτική εκδήλωση  με τίτλο: “Ελονοσία και Ιός του Δυτικού Νείλου, Τρόποι Μετάδοσης -Συμπτώματα και Μέτρα Προστασίας”.

Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 στην αίθουσα του Παυσιλύπου με κύριους ομιλητές, τον κο Μπαθρέλλο Ευστάθιο, Παθολόγο/Δ/ντή ΕΣΥ Γ. Νοσοκομείου Καρδίτσας και την κα Πιτσιάβα Ολυμπία, Επισκέπτρια Υγείας Γ. Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι κίνδυνοι από την ελονοσία, οι τρόποι μετάδοσης και τα συμπτώματα, τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λαμβάνονται για την αποφυγή τσιμπιμάτων απο κουνούπια, δίνοντας έμφαση στην πρόληψη. Επιπλέον έγινε αναφορά στα μέτρα κλινικής αντιμετώπισης των ασθενών.

Μετά το τέλος της ομιλίας δόθηκαν απαντήσεις από τους εισηγητές  σε απορίες και ερωτήσεις που τέθηκαν από το ακροατήριο με αφορμή το θεματικό πεδίο της παρέμβασης.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κο Μπαθρέλλο Ευστάθιο και την κα  Πιτσιάβα Ολυμπία που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μας .

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η κα. Παναγιώτα Βράντζα Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, ο κος Αριστοτέλης Σπάνιας πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας και η κα Αντωνίου Ελένη, πρόεδρος του Θεοδωρίδειου κέντρου  “ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ”.

elonosia ekdilosi Karditsa 1

Ανάλογη ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί και από τη Νοσηλεύτρια του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Καρδίτσας και στους κατοίκους του οικισμού “Μαύρικα” τις προσεχείς ημέρες.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και οι δομές παροχής βασικών αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Καρδίτσας χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

elonosia ekdilosi Karditsa 2




Total
0
Shares
Previous Article
kariera komotir Oaed

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ των μαθητών της ειδικότητας Κομμωτικής Τέχνης της ΕΠΑ.Σ Μαθητείας ΟΑΕΔ Καρδίτσας.

Next Article
mpalanis a1 slide

Ο κορυφαίος τρικαλινός επιστήμονας Κ. Μπαλάνης στον Δήμαρχο Τρικκαίων