Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ενημερωτική Δράση Παραρτήματος Ρομά «Εγκυμοσύνη-Προγεννητικός Έλεγχος»

 

Στο πλαίσιο των δράσεων του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σοφάδων για την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και πληροφόρηση των ωφελούμενων Ρομά σχετικά με θέματα υγείας το προσωπικό του Κέντρου διοργάνωσε ενημερωτική δράση με τίτλο «Εγκυμοσύνη-Προγεννητικός έλεγχος».

Με αφορμή του έντονου φαινομένου των γεννήσεων σε πολύ νεαρή ηλικία  που παρατηρείται στους Ρομά το Παράρτημα Ρομά εστιάζει την ενημερωτική του δράση στην ομάδα των νεαρών κοριτσιών ηλικίας 12 έως 18 ετών. Στόχος της δράσης η ενημέρωση των κίνδυνων της κύησης σε νεαρή ηλικία και ο απαραίτητος προγεννητικός έλεγχος που πρέπει να γίνει σε κάθε στάδιο της κύησης, μέσα από έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό στα πλαίσια ατομικών και ομαδικών συνεδριών.

Αναλυτικότερα  τον  Οκτώβριο έγινε έναρξη της δράσης  «Εγκυμοσύνη-Προγεννητικός έλεγχος»  και η Νοσηλεύτρια του Παραρτήματος Ρομά ενημέρωσε τα νεαρά κορίτσια για τις αλλαγές που υφίσταται το σώμα της γυναίκας στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τι θα πρέπει να προσέξουν κάθε τρίμηνο της εγκυμοσύνης και σε ποιές εξετάσεις θα πρέπει να υποβληθούν στην διάρκεια της εγκυμοσύνης. Στη συνέχεια έγινε συζήτηση της Νοσηλεύτριας και των κοριτσιών με προβολή ηλεκτρονικού υλικού και τους  διανεμήθηκαν ειδικά διαμορφωμένα ενημερωτικά  φυλλάδια

Η δράση θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια του έτους με ομάδες νεαρών κοριτσιών.




Total
0
Shares
Previous Article

Συνάντηση του Κ.Μαράβα με κλιμάκιο της ΔΕΗ για την αποπεράτωση του Υδροηλεκτρικού Μεσοχώρας

Next Article

ΜΥΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ 2018: Το χαμόγελό σας, χαρά μας