Ενημερωτικές διαλέξεις με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ενημερωτικές διαλέξεις σε σχολεία και ίδρυμα της πόλης, με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ενημερωτικές διαλέξεις σε πέντε σχολεία και ένα ορφανοτροφείο της πόλης, τον περασμένο μήνα, με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Οι διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν έπειτα από προσκλήσεις των ενδιαφερομένων σχολείων και του ιδρύματος και κατά τη διάρκειά τους, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους κινδύνους και τις απειλές του διαδικτύου, τις σύγχρονες μορφές κυβερνο-εγκλήματος και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Επιπλέον, σε ορισμένες από τις ημερίδες, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν επίδειξη των ικανοτήτων του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης εκρηκτικών υλών της Υπηρεσίας.

Τις ομιλίες πραγματοποίησε ο Διευθυντής, Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Γεώργιος Ντιζές και εξειδικευμένοι συνεργάτες της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, οι οποίοι ανέπτυξαν θεματολογίες που αφορούσαν:

  • στην αποστολή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου,
  • στις διαδικτυακές απειλές και μέτρα προστασίας,
  • στα αδικήματα και τον τρόπο που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου,
  • στο φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού (Cyberbullying),
  • στους κινδύνους που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης,
  • στην πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες και
  • στον κυβερνο-πόλεμο και την ψηφιακή υποκλοπή δεδομένων.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαλέξεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο ειδικότερων – καινοτόμων δράσεων, που αναπτύσσουν οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

safe internet 1

safe internet 2

safe internet 3

safe internet 4Total
0
Shares