Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ενημέρωση των μαθητων/τριών του 1ου Γυμνασίου Μουζακίου για τα τεχνικά επαγγέλματα στα πλαίσια καινοτόμου προγράμματος

ekpaidefsi gimnasio mouzakiou 1

Ενημέρωση των μαθητων/τριών του 1ου Γυμνασίου Μουζακίου για τα τεχνικά επαγγέλματα στα πλαίσια καινοτόμου προγράμματος

Την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου ύστερα από πρόσκληση της διευθύντριας Μανταλιά Παναγιώτας ενημέρωση των μαθητών/τριών για τα τεχνικά επαγγέλματα και την εξέλιξη τους.

Ευχαριστούμε τον κ. Νίκο Βαλομάνδρα πρόεδρο του Συλλόγου Υδραυλικών ν. Τρικάλων και τον κ. Μπετούνη Ιωάννη, Μηχανολόγο μηχανικό για την μεστή και ουσιώδη παρουσίαση τους.

Προσπάθησαν με τρόπο κατανοητό να δώσουν στους μαθητές στοιχεία για το συγκεκριμένο επάγγελμα, τις επαγγελματικές διεξόδους που έχει, τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να εκπαιδευτούν, την επαγγελματική του αποκατάσταση.

Δόθηκαν στατιστικά στοιχεία τόσο για τον αριθμό των επαγγελματιών που υπάρχουν στο ν. Τρικάλων και Καρδίτσας αλλά και για την ύπαρξη γυναικών στο συγκεκριμένο επάγγελμα με πολύ επιτυχημένη καριέρα.

Με τον τρόπο αυτό καταρρίπτονται διακρίσεις και στερεότυπα.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη αποτέλεσε αφενός η έναρξη ενός καινοτόμου προγράμματος που διοργανώνει το σχολείο με σκοπό την ενίσχυση του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τους μαθητές/τρίες, αφετέρου πραγματοποιείται μέσα στα πλαίσια της αξιολόγησης της σχολικής μας μονάδας.

Θα ακολουθήσουν και άλλοι επαγγελματίες.

ekpaidefsi gimnasio mouzakiou 2

ekpaidefsi gimnasio mouzakiou 3




Total
0
Shares
Previous Article
Παρά τις δυσκολίες, η χώρα μας βαδίζει σταθερά ανοδικά

Με στρατηγική και σχέδιο συνεχίζουμε και το 2023 

Next Article
bouboulina katharismos rematon

Αποκαταστάσεις αναχωμάτων στους ποταμούς  Ιταλικό και Καλέντζη

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…