Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ενημέρωση, συγκίνηση και πολλές κοτσίδες στην εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού

ipakarditsas karkinosmastou 1

 

Μπροστά σε ένα πολυπληθές, γυναικείο κατά βάση, κοινό πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στο ξενοδοχείο «Κιέριον» η άκρως ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού που διοργανώθηκε από την τοπική διοίκηση Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (IPA), με την πολύτιμη συμβολή του πανελλήνιου συλλόγου γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής». Η εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα διαφωτιστική σχετικά με την ασθένεια και οι ομιλητές ανέπτυξαν τη θεματολογία τους με απόλυτα προσιτό και ουσιαστικό τρόπο. Από την βραδιά δεν έλειψαν και οι συγκινητικές στιγμές, που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη των παρευρισκομένων.

Η εκδήλωση άνοιξε με το καλωσόρισμα προς το Άλμα Ζωής από τους διοργανωτές, όπου τονίστηκε η σπουδαιότητα και το μέγεθος αυτού του συλλόγου και η χαρά που νιώθουμε από την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση για να οργανωθεί μια ανάλογη εκδήλωση στην Καρδίτσα. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε η κ. Σούλα Λίβα, κοινωνική λειτουργός του Άλμα Ζωής, η οποία κατάφερε μέσα από μια συνοπτική παρουσίαση να μας παρουσιάσει όλο την ιστορία και το έργο του συλλόγου και να μας μεταδώσει το πνεύμα των ανθρώπων του, τονίζοντας ότι όλες οι εθελόντριες και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου είναι γυναίκες που στο παρελθόν έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού.

Στη συνέχεια ήρθε η ώρα του γιατρού κ. Νικόλαου Κεντεποζίδη, ο οποίος παρουσίασε την ασθένεια με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και ήταν ιδιαίτερα διαφωτιστικός σε ότι αφορά τους κινδύνους που διατρέχουν συγκεκριμένες κατηγορίες γυναικών και σε θέματα που αφορούν την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας. Επιπλέον απάντησε σε πολλές ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν από το κοινό που τον άκουσε με προσήλωση.

Η ενημερωτική εκδήλωση έκλεισε με ιδιαίτερη συγκίνηση και με τα πιο αισιόδοξα μηνύματα που προκλήθηκαν από την ομιλία της εθελόντριας του συλλόγου, κ. Κούλας Κοκονέζη. Η κ. Κοκονέζη αναφέρθηκε στην προσωπική της ιστορία, από την διάγνωση της ασθένειας έως και την τελική ίαση της και δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι μέσα από την αφήγηση της μπορούσε κάποιος να αισθανθεί ότι συμπορευόταν μαζί της σε όλα αυτά τα στάδια. Η ομιλία της έκλεισε με την διαπίστωση ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να ιαθεί.

Στο τέλος της εκδήλωσης η IPA Καρδίτσας, αφού ευχαρίστησε τους ανθρώπους του συλλόγου Άλμα Ζωής για την παρουσία τους στην Καρδίτσα και το έργο τους γενικότερα πρόσφερε, αντί άλλων αναμνηστικών και τυπικών δώρων, τριάντα τρεις κοτσίδες μαλλιών που συλλέχθηκαν από μέλη και φίλους της Ένωσης και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για κατασκευή περουκών για γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού και τις χρειάζονται κατά τη διάρκεια των θεραπειών τους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Καρδίτσας με παράρτημα Ρομά, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας και της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Θεσσαλίας.

Χορηγοί ήταν το ξενοδοχείο Κιέριον, το Οινοποιείο Monsieur Nicolas, η βιομηχανία γάλακτος ΚΙΣΣΑΣ και το νερό ΘΕΟΝΗ, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά, για το γεγονός ότι υποστηρίζουν διαρκώς τις δράσεις της IPA.

‘Servo per amikeco’ – ‘Υπηρετώ δια της Φιλίας’

ipakarditsas karkinosmastou 1

ipakarditsas karkinosmastou 2

ipakarditsas karkinosmastou 3




Total
0
Shares
Previous Article
Εγγραφές στην Α' Δημοτικού

Εγγραφές στην Α' τάξη Δημοτικού για το σχολικό έτος 2019-2020

Next Article
fanis Nontas melogo1

Φάνης Στάθης: Και ο Νώντας Γκινής στη «Νέα Πορεία»!