Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ενημέρωση στους μαθητές του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας από τα στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου

peiramatiko Larisas

Το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Λάρισας επισκέφθηκαν στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων  μετά από πρόσκληση του σχολείου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές της  Γ ΄ τάξης του σχολείου και συγκεκριμένα το τμήμα Γ4 ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο του Κοινωνικού Παντοπωλείου κο Γαντζούδη Θεόδωρο και το στέλεχος της Δομής κα Ραχωβίτη Χαρούλα για το ρόλο του Κοινωνικού Παντοπωλείου στην τοπική κοινωνία και τον τρόπο  λειτουργίας του. Παράλληλα σκοπός της  ενημέρωσης αυτής ήταν   να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές  στις έννοιες του εθελοντισμού, της προσφοράς  και της αλληλεγγύης προς τις ευπαθείς ομάδες  καθώς αποτελεί  μια Κοινωνική  Δομή για όλους τους πολίτες  που έχουν ανάγκη ,  αλλά και όσων θέλουν να προσφέρουν.

Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν ευχάριστα  στη συζήτηση ρωτώντας  της απορίες τους ενώ παράλληλα ενθουσιάστηκαν από τις δράσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου και διαβεβαίωσαν ότι θα  συγκεντρώσουν τρόφιμα για την ενίσχυση του έργου της Δομής και  ότι θα υπάρχει συνεργασία όποτε χρειαστεί.

Η ενημέρωση έγινε στα πλαίσια του μαθήματος Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και διοργανώθηκε από την καθηγήτρια του σχολείου κα Κακαρόντζα Ευαγγελία.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ: 2410255876 και στη διεύθυνση Μανωλάκη 9-11 (εντός της στοάς).




Total
0
Shares
Previous Article
ntantades geitonias

Ο Δήμος Παλαμά στους πρώτους Δήμους για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς»

Next Article
Aiolos Gomfoi

Το Σάββατο το παιχνίδι Αίολος/Γόμφοι – ΑΣΚ Ιωαννίνων