Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ενημέρωση στους Σοφάδες για τους αλλοδαπούς εργάτες γης

Ενημέρωση των παραγωγών για την απασχόληση παράτυπα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών

 

Ενημέρωση των παραγωγών για την απασχόληση παράτυπα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών για την εξυπηρέτηση επειγουσών αναγκών της αγροτικής οικονομίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Δημαρχείο Σοφάδων.

Στην σύσκεψη που έγινε παρουσία του Δημάρχου Σοφάδων κ. Θάνου Σκάρλου, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Τσιάκου και του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ορέστη Ψαχούλα, δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες από την δικηγόρο κ. Αλεξάνδρα Μπούσδρα.

Οι ενδιαφερόμενοι αγρότες μπορούν με αίτηση που θα υποβάλουν, να ζητούν την απασχόληση εργατών γης, μέχρι την συμπλήρωση του ανωτάτου αριθμού μετακλητών εργατών που προβλέπει ανά Περιφέρεια η σχετική κοινή υπουργική απόφαση.

Οι εργάτες γης που θα απασχολούνται μετά την έγκριση του σχετικού αιτήματος θα λαμβάνουν άδεια εργασίας εξάμηνης διάρκειας και θα ασφαλίζονται με τη διαδικασία του εργόσημου.

Κάθε αγρότης θα μπορεί να δηλώνει την απασχόληση τόσων αλλοδαπών εργατών, όσων δικαιολογεί το είδος της καλλιέργειάς του και η καλλιεργούμενη έκταση.

Η διαδικασία αυτή διευκολύνει τους αγρότες να δίνουν νόμιμα αμοιβή και ασφάλιση στους αλλοδαπούς εργάτες γης, χωρίς αυτό να συνεπάγεται σε καμία περίπτωση, την εδώ νομιμοποίηση της παραμονής τους.

Σε κοινή τους δήλωση οι κ.κ Τσιάκος και Σκάρλος σημείωσαν:

«Προτεραιότητα και κύριο μέλημά μας αποτελεί η στήριξη των παραγωγικών τάξεων με υποδομές, δράσεις και υπηρεσίες ώστε να διασφαλιστεί και να βελτιωθεί το αγροτικό εισόδημα.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο πρωτογενής τομέας θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Παρά τις δυσκολίες της εποχής μας, χρέος μας αποτελεί να αγωνιστούμε για την άρση στρεβλώσεων, την παροχή κινήτρων για τη διευκόλυνση της ενασχόλησης με την κτηνοτροφία και τη γεωργία. 

Η ύπαιθρος προσφέρει ευκαιρίες. Με μια ποιοτική, ασφαλή και εξωστρεφή αγροτική παραγωγή μπορούμε να δώσουμε τη μάχη και να την κερδίσουμε.»

ergosimo1

ergosimo2




Total
0
Shares
Previous Article

Αποκριάτικο ξεφάντωμα την Κυριακή στη Δημοτική Αγορά Καρδίτσας

Next Article

Χορηγία Καθαριστικών Προϊόντων στο ΣΔΕ Καρδίτσας