Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ενημέρωση για τον «Ξενοφώντα» στους δημοσιογράφους της Καρδίτσας

xenofontas karditsa dimosiografoi 2

Ενημέρωση για τον «Ξενοφώντα» στους δημοσιογράφους της Καρδίτσας

Ενημερωτική συνάντηση αναφορικά την ίδρυση και λειτουργία του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης των Πνευματικών Δικαιωμάτων τους με την επωνυμία «Ξενοφών», πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 στην Καρδίτσα και ειδικότερα σε αίθουσα του ανακαινισμένου  «Παυσίλυπου».

Στη συνάντηση αναφέρθηκε, ότι ο  «Ξενοφών» δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2022 με σκοπό να λάβει άδεια λειτουργίας από το υπουργείο Πολιτισμού, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 2121/1993, ως Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης (ΟΣΔ) και με τον τρόπο αυτό να ενοποιήσει και να ισχυροποιήσει όλους τους δημοσιογράφους στην Ελλάδα, αλλά και τους ανταποκριτές στο εξωτερικό, για τη διεκδίκηση και την είσπραξη των πνευματικών τους δικαιωμάτων.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τον Αντιπρόεδρο του «Ξενοφώντα» και μέλος της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε και του ΕΤΑΣ Δημήτρη Χορταργιά, ο οποίος απάντησε στις ερωτήσεις και απορίες των συνάδελφων του, ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκαν μέλη της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στέρεας Ελλάδας και Εύβοιας στην Καρδίτσα.

Σημειώνεται πως στις 22 Νοεμβρίου 2022 από την Ελληνική Βουλή ψηφίστηκε επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολο του κατά πλειοψηφία, ο νόμος που αφορά τα πνευματικά και τα συγγενικά δικαιώματα.

Σημειώνεται ότι μέλη του του «Ξενοφώντα» μπορούν να γίνουν όλοι οι δημοσιογράφοι, μέλη και μη μέλη των Ενώσεων Συντακτών της χώρας, ενώ οι συναντήσεις θα συνεχιστούν στη Λάρισα, σε μέρος και ώρα που θα ανακοινωθούν  τις επόμενες ημέρες.

xenofontas karditsa dimosiografoi 1
Total
0
Shares
Previous Article
40o festival Efthymiadis 3

Ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 το 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας

Next Article
metatopisi kolones dei erga

Μετατοπίζονται κολώνες της ΔΕΗ για την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών στο δρόμο Μεσοράχη - Ελευθεραί