Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εγγύηση σταθερότητας και ανάπτυξης η αυτοδυναμία Αγοραστού

nousios konstantinos

 

Του Κωνσταντίνου Γ. Νούσιου, Δικηγόρου

Εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου, πρ. Αντιπεριφερειάρχη

Ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι απαραίτητο να μη συγχέεται με ιδεοληπτικές εμμονές, οι οποίες στοχεύουν μόνο στο να τον οδηγήσουν σε καθεστώς απορρύθμισης και ανεπανόρθωτης απαξίωσης.

Η παραγωγική ανασυγκρότηση και η αξιοκρατία έρχονται, συνεπώς σε αντιδιαστολή με τα όσα πρεσβεύει η εφαρμογή του «Κλεισθένη», θέτοντας σε κίνδυνο τις μεταρρυθμίσεις που έχουν εκδημοκρατίσει έναν χώρο ο οποίος ανέκαθεν έπασχε από την εξάρτηση από την κεντρική διοίκηση και τις τοπικές πελατειακές σχέσεις.

Όσα, όμως «βαριά» ιστορικά ονόματα και να αποδώσουμε σε αυτές τις μεγάλες αλλαγές, που πολλές κυβερνήσεις έχουν προσπαθήσει να υλοποιήσουν, δεν θα έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα, πολλώ δε μάλλον στο θεσμό της αιρετής περιφέρειας, όπου η βούληση του λαού, το όφελος των συνανθρώπων δεν υποτάσσεται από το κυνικό παιχνίδι εξουσίας.

Επί της ουσίας, η απλή αναλογική συντελεί μεταξύ άλλων και στη διασύνδεση των αυτοδιοικητικών εκλογών με τις ευρωεκλογές (ή ακόμη και με τις εθνικές εκλογές αν πάμε σε τριπλές κάλπες), βάλλοντας κατά των καλώς εννοούμενων συμφερόντων της αυτοδιοίκησης, τα οποία, στην περίπτωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, δεν εκφράζουν τις αδιαπραγμάτευτες αξίες σεβασμού, προσφοράς, αναζήτησης και δημιουργίας της «Συμμαχίας υπέρ των Πολιτών» στο δρόμο για τη νέα θητεία του Κώστα Αγοραστού.

Αυτός ο δρόμος, που από την έναρξη της θητείας της νυν περιφερειακής αρχής φρόντισε να αναδείξει τη Θεσσαλία ως σημείο αναφοράς στην ολοκλήρωση έργων πνοής σε όλους τους τομείς, δεν μπορεί να φραχτεί από την πρακτική της απλής αναλογικής, η οποία ουσιαστικά στοχεύει σε γενικότερη επίθεση κατά του θεσμού της αυτοδιοίκησης.

Είναι σαφές πως μικροκομματικά παιχνίδια και τακτικισμοί δεν έχουν θέση μπροστά στη διαφαινόμενη αυτοδυναμία του Κώστα Αγοραστού. Μια αυτοδυναμία που εξασφαλίζει σταθερότητα στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση, αποτελεσματικότητα και αποφυγή μιας περιόδου αναστατώσεων, τεχνητού διχασμού και στείρων αντιπαραθέσεων, κρατώντας σε απόσταση την εργαλειοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης έτσι που θα εγκλώβιζε την προοπτική της νέας εποχής.

Η διαδρομή έχει δείξει ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται ταχύτερα τις αλλαγές σε τοπικό επίπεδο, καθώς άπτονται της άμεσης καθημερινότητάς τους, καθιστώντας έτσι σε επίπεδο περιφέρειας Θεσσαλίας τον Κώστα Αγοραστό ως τον άνθρωπο-εγγυητή στην υλοποίηση έργων, στη διεκδίκηση λύσεων πέρα από κάθε μικροπολιτική και τακτικισμό,

Η ψήφος ευθύνης για όλους μας συλλογικά και τον καθένα μας προσωπικά, συνιστά την ύψιστη πράξη για την ακύρωση των παραφωνιών του «Κλεισθένη», ενός νόμου που μαθηματικά στοχεύει σε ακυβερνησία και εξυπηρετεί όσους θέλουν να μπουν από το «παράθυρο» στη διοίκηση, να «συνδιαλλάσσονται», αδιαφορώντας όμως για το κοινό καλό.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τον Κώστα Αγοραστό, έχει καθιερωθεί ως πρότυπο διαφάνειας και ανάπτυξης με έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Βρίσκεται δε στο πλευρό της κοινωνίας έτσι ώστε οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου θα πρέπει δικαίως να χρήσουν τον Κώστα Αγοραστό αυτοδύναμο, για μια Θεσσαλία των έργων, της ανάπτυξης, της ανθρωπιάς, του καθημερινού αγώνα και της προσπάθειας προς όφελος των Θεσσαλών πολιτών.

Ο λαϊκισμός και η υποκρισία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που απορρέει (και) μέσα από το αναχρονιστικό νομοθέτημα του «Κλεισθένη», δεν είναι δυνατό να κρύψει περαιτέρω την αδυναμία της, σε ένα όψιμο ενδιαφέρον για την τοπική αυτοδιοίκηση που δεν πείθει κανέναν και πολύ περισσότερο τους πολίτες.




Total
0
Shares
Previous Article

Κορυφαίο το απογευματινό των Αργιθεατών Τρικάλων

Next Article
Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”