Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ενέργειες της Ασ. Σκόνδρα για καταβολή των 8000 ευρώ όπου εκκρεμούν

Ενέργειες της Ασ. Σκόνδρα για καταβολή των 8000 ευρώ όπου εκκρεμούν

Ενέργειες της Ασ. Σκόνδρα για καταβολή των 8000 ευρώ όπου εκκρεμούν

Παρεμβάσεις στα αρμόδια Υπουργεία Υποδομών και Οικονομικών, έκανε η Βουλευτής του Νομού μας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, καθώς τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται καθυστέρηση στη ροή καταβολής αποζημιώσεων των 8000 ευρώ, στις πληγείσες επιχειρήσεις από τον Ιανό.

Σε δήλωση της, η κ. Σκόνδρα τόνισε:

«Παρακολουθώ εξ αρχής στενά, την πορεία της αποκατάστασης των ζημιών, αλλά και την διαδικασία πληρωμής των αποζημιώσεων, στους πληγέντες από την θεομηνία του Ιανού. Υπήρξε προσωπική μου δέσμευση, απέναντι τους συμπολίτες μου Καρδιτσιώτες, να βρίσκομαι στο πλάι τους και να παρεμβαίνω σε κεντρικό επίπεδο, σε όποιο πρόβλημα προκύπτει.  

Η πολιτική βούληση σύσσωμης της Κυβέρνησης, να στηρίξει όλους τους πληγέντες, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στον μικρότερο δυνατό χρόνο, είναι δεδομένη και καταγεγραμμένη. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της Χώρας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πρώτη στιγμή της καταστροφής και επισκεπτόμενος την Καρδίτσα, δεσμεύθηκε ότι κανείς συμπολίτης μας, δεν θα αφεθεί στο έλεος του θεού και όλοι θα λάβουν την βοήθεια, που δικαιούνται, πράγμα που έγινε. 

Μέχρι στιγμής, οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις και η καταβολή αυτών, έτρεξαν με πρωτοφανείς ρυθμούς. Στο μεγαλύτερο μέρος τους, οι συμπολίτες μου, έχουν ήδη λάβει την οικονομική βοήθεια, που τους αναλογούσε.   

Ωστόσο, όπως προκύπτει, για κάποιες λίγες περιπτώσεις, η διαδικασία καταβολής των 8000 ευρώ, δεν έχει ολοκληρωθεί. Το Υπουργείο Υποδομών, που φέρει την ευθύνη της πραγματοποίησης των απαραίτητων ελέγχων και την έγκριση των σχετικών φακέλων, με ενημέρωσε ότι,το θέμα βρίσκεται στο στάδιο έγκρισης και μεταφοράς του σχετικού κονδυλίου από τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη.  

Αμέσως μετά θα προβούν στην διάθεση των ανάλογων πόρων, για την καταβολή των υπολοίπων αποζημιώσεων, όσων οι αιτήσεις έχουν εγκριθεί και οι απαραίτητοι έλεγχοι έχουν ολοκληρωθεί.  

Λαμβάνοντας την παραπάνω ενημέρωση, προχώρησα σε παρέμβαση στον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Σκυλακάκη και ζήτησα να εκδοθεί το συντομότερο δυνατόν, η σχετική απόφαση διάθεσης των πόρων, ώστε να προχωρήσει η καταβολή των αποζημιώσεων των 8000 ευρώ στις επιχειρήσεις του Νομού μου, που εκκρεμούν. 

Ο κ. Υφυπουργός δεσμεύθηκε, ότι θα επιληφθεί του θέματος, για να ολοκληρωθεί άμεσα η μεταφορά του συγκεκριμένου ποσού και να προχωρήσουν οι πληρωμές στους δικαιούχους.»




Total
0
Shares
Previous Article
Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»

Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»: Η Θεσσαλία στο διάστημα για 48 ώρες!

Next Article
Το πρωταπριλιάτικο αστείο της Sun

Το πρωταπριλιάτικο αστείο της Sun: Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι ντυμένος Έλβις Πρίσλεϊ παντρεύει Μέγκαν και Χάρι