Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ενεργειακή Κοινότητα Καρδίτσας: Συναντήσεις με τους Δήμους Σοφάδων & Μουζακίου

Ενεργειακή Κοινότητα Καρδίτσας: Συναντήσεις με τους Δήμους Σοφάδων & Μουζακίου

 

Ενεργειακή Κοινότητα Καρδίτσας (Ε.Σ.Ε.Κ.) – Κλείνει ο κύκλος των συναντήσεων με τους Δήμους Σοφάδων και Μουζακίου

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενεργειακής Κοινότητας Καρδίτσας (ΕΣΕΚ) πραγματοποίησαν επίσκεψη στον Δήμο Σοφάδων και Μουζακίου με σκοπό την ενεργή συμμετοχή των Δήμων ως μέλη της Ενεργειακής Κοινότητας, κλείνοντας, έναν κύκλο συναντήσεων με τους Δήμους. Στις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου με τον Δήμαρχο Σοφάδων κ. Θάνο Σκάρλο και τον Δήμαρχο Μουζακίου κ. Γεώργιο Κωτσό, τονίστηκε το γεγονός ότι η Ε.Σ.Ε.Κ. αποτελεί ένα καινοτόμο εργαλείο αξιοποίησης πολύτιμων τοπικών πόρων το οποίο βρίσκεται στη διάθεση των τοπικών φορέων. Η αξιοποίηση των ΑΠΕ συνδέεται με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, πράγμα που θα συμβάλλει στην καταπολέμηση της ανεργίας και στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας στο Νομό. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η πρώτη επενδυτική προσπάθεια της Ε.Σ.Ε.Κ. με την κατασκευή σύγχρονης μονάδας παραγωγής στερεών καυσίμων (wood pellet), αξιοποιώντας αποκλειστικά τοπικές πρώτες ύλες.

Κοινή συνισταμένη τόσο των μελών του Διοικητικού συμβουλίου της Ε.Σ.Ε.Κ. όπως και των Δημάρχων κ. Θάνο Σκάρλο, κ. Γεώργιο Κωστό, αποτελεί η αξιοποίηση της Ενεργειακής Κοινότητας της Καρδίτσας μέσω της οποίας μπορεί να αποτελέσει για τους Δήμους ένα εξαιρετικό εργαλείο, άσκησης περιβαλλοντικής πολιτικής, αύξησης των εσόδων ή μείωσης των εξόδων για ενεργειακά θέματα.

Μέσω της Ε.Σ.Ε.Κ. ανοίγουν προοπτικές για τον σχεδιασμό επενδύσεων με αντικείμενο τον εικονικό συμψηφισμό, τη συμμετοχή των δήμων σε επενδύσεις παραγωγής και πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας και την οργάνωση πολλών άλλων δράσεων που από κοινού θα μπορούν να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν.

mouzaki esek

sofades esek




Total
0
Shares
Previous Article
H Περ. Θεσσαλίας στη διεθνή τουριστική έκθεση Ι.Μ.Τ.Μ. στο Τελ Αβίβ

H Περ. Θεσσαλίας στη διεθνή τουριστική έκθεση Ι.Μ.Τ.Μ. στο Τελ Αβίβ

Next Article

Ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας για τις νέες δράσεις του ΕΠΑνΕΚ