Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ενεργειακή αναβάθμιση του 5ου Λυκείου Τρικάλων με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σύγχρονο και ολοκληρωμένο Διδακτήριο αποκτά το 5ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων

Ενεργειακή αναβάθμιση του 5ου Λυκείου Τρικάλων με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ακόμη ένα σχολικό κτίριο  στην πόλη των Τρικάλων  συγχρονίζεται με τη εποχή, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του 5ου Λυκείου Τρικάλων, συνολικού προϋπολογισμού 1.198.303,60  ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Δικαιούχος και Φορέα υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Τρικκαίων.

 «Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014- 2020,  προχωρά η ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού κτιρίου  του 5ου Λυκείου Τρικάλων.   Μαζί με την αναβάθμιση του 5ου Γυμνασίου, που επίσης χρηματοδοτούμε,  αποδίδουμε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ένα σχολικό συγκρότημα με  πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, λιγότερες εκπομπές καυσαερίου,  μικρότερη κατανάλωση ενέργειας, σύγχρονες συνθήκες λειτουργίας. Το βραβευμένο, ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενεργειακής  αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων της Περιφέρειας Θεσσαλίας  συγκαταλέγεται στα 200 καλύτερα «πράσινα» έργα του Green Deal  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ευρωπαϊκού προγράμματος «Πράσινη Συμφωνία με Τοπική Δράση» δηλώνει ο  Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Το έργο

Το υφιστάμενο σχολικό κτίριο του 5ου Λυκείου Τρικάλων, Ενεργειακής Κατηγορίας Η, πρόκειται  να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Β+ με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.

Η ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις: Θερμομόνωση στέγης, θερμομόνωση κελύφους, αντικατάσταση κουφωμάτων, τοποθέτηση μόνιμου συστήματος σκίασης, εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης με φυσικό αέριο, σύστημα αερισμού και τοποθέτηση φωτιστικών LED.




Total
0
Shares
Previous Article
Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων από 27/09/2021 έως 03/10/2021 

Next Article
agorastos pezodromia Skiathos

Επιπλέον 6 χλμ νέα πεζοδρόμια από την πόλη της Σκιάθου μέχρι τις Κουκουναριές κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας