Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ένας Θεσσαλός δάσκαλος μεταλαμπαδεύει στην Αφρική

Ένας Θεσσαλός δάσκαλος μεταλαμπαδεύει στην Αφρική

 

Όραμα μια Ομοσπονδία Θεσσαλών Αφρικής με έδρα το Καμερούν

Ο πρόεδρος της παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Διαμαντής Γκίκας επισκέφτηκε την πόλη Γιαουντέ, πρωτεύουσα του Καμερούν και είχε μεταξύ άλλων συνάντηση με τον κ. Κωνσταντίνο Έντεμ, ο οποίος από την μητέρα του έχει καταγωγή από τα Τρίκαλα, αλλά γεννήθηκε και ζει μέχρι σήμερα στο Καμερούν της Αφρικής. Είναι γνώστης της ελληνικής γλώσσας και παίζει άριστο μπουζούκι! Είναι εκπαιδευτικός και διδάσκει στον ελεύθερό του χρόνο ελληνικά σε παιδιά του Καμερούν.

Ο κ. Έντεμ ενημέρωσε τον πρόεδρο για τους Θεσσαλούς που ζουν στο Καμερούν αλλά και σε άλλες χώρες της Αφρικής και είναι πρωτοστάτης στην διάδοση και διατήρηση της Θεσσαλικής κουλτούρας και των ελληνικών εθίμων γενικότερα.

Στη συνέχεια ο κ. Γκίκας τον ενημέρωσε για τις δράσεις και την δομή της παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, που αποτελείται από Ομοσπονδίες Θεσσαλών στην Ευρώπη, Καναδά, Αυστραλία και Ελλάδα και ισχυρή του επιθυμία είναι να ιδρυθούν Θεσσαλικοί Σύλλογοι σε κράτη της Αφρικής, που ζουν και δραστηριοποιούνται Θεσσαλοί καθώς στη συνέχεια και η Ομοσπονδία Θεσσαλών στην Αφρική. Επίσης τον ευχαρίστησε για την ζεστή φιλοξενία που είχε στην επίσκεψή του.

Οι δύο άντρες έδωσαν ραντεβού στο επόμενο 11ο παγκόσμιο συνέδριο και αντάμωμα Θεσσαλών, που φέτος θα διοργανωθεί στο Δήμο Αλμυρού, δίνοντας του το βιβλίο «Η Αγάπη μας για τη Θεσσαλία», για τα δέκα χρόνια από την ίδρυση της παγκόσμιας Συνομοσπονδίας που κυκλοφόρησε φέτος. Ο κ. Έντεμ παρέλαβε συγκινημένος το βιβλίο και υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει τα μέγιστα για την ευόδωση αυτού του σκοπού.

pagkosmiathessalonsynomospodia thessalwn AfrikiKameroun




Total
0
Shares
Previous Article
σήραγγες τεμπών

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τον Ευαγγελισμό μέχρι και τον Πλαταμώνα

Next Article
letsdoitgreece

O Δήμος Καρδίτσας συμμετέχει στην εθελοντική δράση “Let’s do it Greece”