Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ένας Χρόνος Λειτουργίας του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στην Καρδίτσα

apostolh

Ένας Χρόνος Λειτουργίας του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στην Καρδίτσα

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την έναρξη λειτουργίας του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας του φιλανθρωπικού οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ στην πόλη μας. Αναπτύσσοντας μια δέσμη ολοκληρωμένων υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Παιδοψυχιατρικό αντιμετωπίζει τις αυξημένες και ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών και των εφήβων από τον Οκτώβριο 2019.

Μέσα από τις υπηρεσίες πρόληψης, όπως και την αξιολόγηση και εκτίμηση αναγκών, η πολυκλαδική θεραπευτική ομάδα του Τμήματος αναλαμβάνει την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των παιδιών, παρέχει συμβουλευτική, ενώ πραγματοποιεί ατομικές και ομαδικές συνεδρίες για την αντιμετώπιση των μαθησιακών, συναισθηματικών και άλλων δυσκολιών παρεμβαίνοντας θεραπευτικά.

Η ομάδα που στελεχώνεται από ψυχολόγο (Ει. Κουτελού), ψυχίατρο (Δρ. Κ. Σιώμο), ειδική παιδαγωγό (Δ. Μανώλη) και κοινωνική λειτουργό (Ό. Αθανασίου) συνεργάζεται στενά και με γονείς παρέχοντας τους συμβουλευτικές υπηρεσίες και ενημέρωση. Συνεργάζεται επίσης με εκπαιδευτικούς, και άλλους επαγγελματίες φορέων της κοινότητας που ασχολούνται με παιδιά και εφήβους. Πρωτίστως, συνεργάζεται με σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, το Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) Καρδίτσας, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας, Καρδίτσας καθώς και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καρδίτσας δημιουργώντας ένα δίκτυ προστασίας για τα παιδιά και ένα σημείο αναφοράς για τη υποστήριξη των γονέων. Έως σήμερα το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα έχει προσφέρει υπηρεσίες σε πάνω από 156 παιδιά και 170 γονείς από τη ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας.

Εκτός από τον χώρο της δομής που λειτουργεί καθημερινά από τις 13.00 έως τις 21.00, η πολυκλαδική ομάδα του Παιδοψυχιατρικού δέχεται παιδιά και γονείς,  κατόπιν ραντεβού στα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων Μουζακίου και Παλαμά, ενώ ανταποκρίνεται άμεσα όπου υπάρχει ανάγκη.

Εν μέσω της πανδημίας το επιστημονικό προσωπικό παραμένει πλήρως ενεργό, παρέχοντας τις υπηρεσίες του τόσο δια ζώσης όσο και από απόσταση αξιοποιώντας την τεχνολογία, ενώ παράλληλα, συμμετέχει στην Πανελλήνια Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 του Υπουργείου Υγείας.

Όλες οι υπηρεσίες του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και η λειτουργία του συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ μέσω του Περιφερειακού  Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020. 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Παιδοψυχιατρικό Τμήμα Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας

Γρηγορίου Λαμπράκη 4, 431 32 Καρδίτσα
Τηλ.- Fax: 24410 22310
email: karditsa.paidon@mkoapostoli.gr
 www.mkoapostoli.gr




Total
0
Shares
Previous Article
Κορονοϊός: Ρεκόρ ελέγχων από τη Δημοτική Αστυνομία Τρικκαίων τον Νοέμβριο

Κορονοϊός: Ρεκόρ ελέγχων από τη Δημοτική Αστυνομία Τρικκαίων τον Νοέμβριο

Next Article
Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας: Οδηγίες προς τους κατόχους οικόσιτων πουλερικών

Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας: Οδηγίες προς τους κατόχους οικόσιτων πουλερικών

Related Posts