Ένα υπέροχο ταξίδι Δράμα – Καβάλα – Ξάνθη με το Σύλλογο Αργιθεατών Τρικάλων

Share

Στις 27-28 Μαίου 2017 πραγματοποιήθηκε η διήμερη εκδρομή του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων.

Σε ένα κατάμεστο λεωφορείο με πενήντα άτομα μέλη και φίλοι του Συλλόγου ξεκίνησαν για τον προορισμό τους. Φτάνοντας στον Κορινό έγινε η πρώτη στάση για πρωϊνό καφέ.

Συνεχίζοντας το ταξίδι μας στη Δράμα με βροχερό καιρό κατά τα διαστήματα της ημέρας.

Η ετιμολογία της λέξης Δράμα προέρχεται από το “Υδραμα”’-Δύραμα, λόγω της αφθονίας των νερών που αναβλύζουν στην περιοχή. Πολλά τα αξιοθέατα στη Δράμα, το αρχαιολογικό Μουσείο, ο Δημοτικός κήπος, ο Άγιος Νικόλαος, η πλατεία Ελευθερίας, ο Ναός της Αγίας Σοφίας, η παλιά Μητρόπολη,

Επόμενη στάση Καβάλα. Είναι διάσημη για τα μεγαλοπρεπή έργα των Βυζαντινών και Τούρκων (όπως το κάστρο και οι καμάρες) το σπίτι του Μεχμέτ Αλή, το χάλκινο άγαλμα της Νίκης. Πανέμορφη πόλη με καθαρές παραλίες.

Επισκεφθήκαμε τον ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου Καρβάλης. Ένα περίτεχνο θρησκευτικό μνημείο. Το βράδυ διασκέδαση σε παραλιακή ταβέρνα. Γλέντι- χορός –ξεφάντωμα.

Πρωί-πρωί πήραμε το πλούσιο πρωινό μας και αναχωρήσαμε για την Ξάνθη. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς, το Λαογραφικό μουσείο, την Πινακοθήκη, τον ποταμό Κόσυνθο ,το παλιό Δημαρχείο. Επίσκεψη στο Πόρτο Λάγος και στην Λαϊκή αγορά για ψώνια. Ένα ήσυχο και γραφικό λιμανάκι.

Οι εκδρομείς φορτωμένοι με πλούσιες εντυπώσεις, έδωσαν συγχαρητήρια στο Δ.Σ του Συλλόγου και ιδιαίτερα στην πρόεδρο. Ήταν μία μορφωτική- ψυχαγωγική και προσκυνηματική εκδρομή.

Στην επιτυχία συνέβαλε η καλή οδήγηση του οδηγού Χρήστου Αντωνόπουλου, η αθρόα προσέλευση των μελών και φίλων, ο τοπικός τύπος, η άψογη διοργάνωση της εκδρομής. Όλα ήταν μελετημένα.

Ευχαριστούμε θερμά όλες τις κυρίες τις Αργιθεάτισσες που σε τακτά  διαστήματα προσέφεραν αργιθεάτικα εδέσματα.

Ήταν μια υπέροχη εκδρομή. Η πρόεδρος και το Δ.Σ του Συλλόγου ευχαρίστησαν τους εκδρομείς και τους ευχήθηκαν ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!

Έλλη Τσιρογιάννη

Πρόεδρος Αργιθεατών Τρικάλων

Δείτε επίσης